Seyyar esnaf derdini Meclis'te anlatacak

İzmir Seyyar Esnaflar Meclisi’nin konuğu olan HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, seyyar esnafına hem yerel yönetimlerde hem de TBMM’de her türlü desteği vermeye devam edeceklerini söyledi. Seyyar Esnaflar Meclisi üyelerini Ankara’ya da davet eden Çepni, “Meclis'te genel başkanımız ile sorunlarınız ve çözüm önerilerinizin ele alınacağı bir toplantı için sizi en kısa sürede Ankara’ya bekliyoruz” dedi.

17 Ocak 2021 - 10:51

İzmir’deki 200 bin seyyar esnafı temsilen 10 bin üyeye sahip meslek örgütlerinin başkanlarından oluşan İzmir Seyyar Esnaflar Meclisi, HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni’yi ağırladı. Varyant’taki İzmir Seyyar Satıcılar Dernek Merkezi’nde düzenlenen Meclis toplantısında seyyar esnafı yaşadığını sorunları ilk ağızdan vekil Çepni’ye aktardı.

“SOKAKLARIN SESİSİNİZ”
Başta seyyar esnaflar olmak üzere tüm esnafın son derece sıkıntılı günler yaşadığını aktaran Milletvekili Çepni, hükümetin açıkladığı teşvik ve destek programlarının işletmelere derman olmaktan çok uzak kaldığını vurguladı. Seyyar satıcı esnafının İzmir’de tek çatı altında toplanması nedeniyle ilgili meslek örgütlerini kutlayan Çepni, “Sizler birlik oldukça sesinizi daha gür çıkarırsınız. İzmir’deki 200 bin seyyar esnafı temsilen kurulan 10 bin üyeli bu Meclis, sokakların sesi olacak” dedi.

SORUNLAR ‘ÖNERGE’ OLACAK
Seyyar Esnaf Meclisi’ndeki üyeleri Ankara’da TBMM’ye de davet eden İzmir Milletvekili Çepni, “Genel Başkanımız ile sizleri bir araya getirip neler yapılabileceği konusunda görüş alışverişinde bulunmak isteriz. Seyyar esnafının kayıt altına alınmasından, zabıtayla yaşadığı sıkıntılara kadar her türlü konuyu masaya yatıralım. Bu amaçla en kısa zamanda bir görüşme sağlayacağız. İlettiğiniz sorunlarla ilgili de önergelerimizi Meclis’e sunacağım” diye konuştu.

“TEK İSTEĞİMİZ İNSANCA ÇALIŞMAK”
İzmir Seyyar Satıcılar Derneği Başkanı Evren Laçin de, milletvekili Çepni ile sahada seyyar esnafını gezip sorunlarını kendilerinden dinleme önerisinde bulundu. En önemli taleplerinin, zabıta ile sorun yaşamadan insanca çalışmak olduğunun altını çizen Laçin, “Belediyeler, dükkanlardan uzak noktalarda bize yer göstersinler. Biz de işgaliyemizi, vergimizi, sigortamızı ödeyerek çalışalım. Ayrıca tek tip araçlarla ve kıyafetlerle görüntü kirliliğinin de önüne geçilsin. Diğer kentler bunu nasıl başardıysa İzmir de başarabilir” ifadelerini kullandı.

Meclis toplantısının ardından İzmir Seyyar Satıcılar Derneği Başkanı Evren Laçin ile Ege İncisi Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Başkanı M. Şerif Akbulut (mavi ceketli) hem çiçek hem de sorunlarının yer aldığı dosyayı Milletvekili Murat Çepni’ye verdi.

Bu haber 893 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Doç. Dr. Zeynep Altın: 'TTB'yi belli bir alanda sıkıştırmaya çalışan bir anlayış var'
Doç. Dr. Zeynep Altın: 'TTB'yi belli bir alanda sıkıştırmaya...
Efes Selçuk Tarım Politikaları Çalıştayına Ev Sahipliği Yapacak
Efes Selçuk Tarım Politikaları Çalıştayına Ev Sahipliği...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()