Serter: "Genç işsizlerin istihdamını ve doğdukları yerlerde doymasını sağlamalıyız”

İzmir Milletvekili Bedri Serter, TBMM Genel Kurulu’nda, Sanayi Rekabet Kanunu üzerine söz aldı ve Türkiye’de giderek derinleşen işsizlikle sanayi sektörü başta olmak pek çok sektörün karşı karşıya kaldığı sorunlara dikkat çekti.

18 Haziran 2020 - 13:13

Serter konuşmasında, Türkiye’de Kovid19’un etkileri sonrasında 13 milyona yaklaşan bir genç işsizliği olduğuna değinerek, çözümün genç işsizleri sanayiye, sanayiye dayalı tarıma, su ürünlerine dayalı organize sanayi sistemi tabanlı mesleklere ve turizme katkı sağlayacak altyapı çalışmalarına yöneltmekten geçtiğini söyledi.

Her şehre stratejik istihdam planı

Serter, “Genç işsizlik oranımız yüzde 26. Yeni genç işsizlik verilerine göre, her 3 üniversite mezunundan 1’i işsiz, genel tabloda ise her 4 gençten 1’i işsiz.  Eğitimde de istihdamda da olmayan 3 milyon 112 bin genç işsizimizin olduğu böyle bir durumda her şehre göre ortaya konacak olan stratejik istihdam planlarıyla her genç doğduğu topraklarda doyacaktır” dedi.

 

Serter: “Ülke sanayisi ancak ortak akılla ve ciddi bir stratejik üretim planıyla ayağa kalkar”

Serter, Covid19 ile birlikte sanayinin, ticaretin ve ekonominin de çöktüğünü ve bu çöküşün daha derin bir krize yol açmadan önce ülkede ortak akılla yeniden ayağa kalkma stratejilerinin geliştirilmesi gerektiğini söyledi. Serter, konuşmasında, “ Geldiğimiz noktada, şehirlerimizdeki organize sanayi bölgelerinde bulunan fabrikaların yüzde 50’si boş, kapasiteleri atıl durumda. Sanayimizin ana damarlarından olan Organize Sanayi Bölgelerinin tarıma destek noktasında da yeniden yapılandırılması ve canlandırılması, bunun için de genç işsizlerimizin sektörel ihtiyaçlar doğrultusunda istihdama yönlendirilmesi gerekmektedir. Her zaman sorunlarla beraber çözüm öneren bir partinin Milletvekili olarak iyi bir analizle ortaya konabilecek stratejik bir üretim planıyla ekonomiye destek olunacağından şüphem yoktur “dedi.

Serter: “Su ürünleri tabanlı bir ekonomi”

İzmir Milletvekili Bedri Serter, konuşmasında, TBMM gündeminde olan ve sanayi sektöründe rekabet politikalarını ele alan kanun görüşmeleri üzerine bu konuşmayı yaptığını hatırlattı ve “Sanayi sektörünü yeni teknolojilerle geliştirmek gelirken öte yandan sanayiye dayalı tarım organize sanayi bölgeleri formatı içinde geliştirmek bir ihtiyaçtır. Üç tarafı denizlerle çevrili bir ülkede su ürünleri tabanlı bir ekonomiyi geliştiremiyoruz demek akıl dışıdır ve sayın Bakan Pakdemirli’nin koyduğu ufak ihracat hedefleriyle ve denizcilik sektörünü de büyütmeden su ürünleri sanayisi büyümez ”diyerek geniş bir perspektifte sanayi gelişimini değerlendirdi. Serter, “Ekonomi, sadece sanayi ile değil tarımın, hayvancılığın ve deniz sanayinin el ele verilmesiyle ayağa kalkar. Yol ve köprü yapalım ama üretim her şeydir unutmayalım” dedi.

Serter “Önce iç üretimi canlandıralım”

İzmir Milletvekili Bedri Serter, önce Türkiye’nin içinin kalkındırması gerektiğini belirterek “İç pazarımız yavaşladı, küçüldü, ihracat da yapamıyoruz artık, bütün kapılar kapandı. Ne zaman açılacağı belli değil. Ama şu var Türkiye merkeze alındığında, 4 saatlik mesafede bir milyar insana hitap edebilecek güçteyiz, bunu hepimiz çok net bilmekteyiz, ondan dolayı iç üretimimizi canlandırmak mecburiyetindeyiz. Çocuklarımız doğduğu yerde doymak mecburiyetinde ”dedi.

Bu haber 1926 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()