Serter Dünya Gazeteciler Günü’nü kutladı

İzmir Milletvekili Bedri Serter, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Serter, mesajında öncelikle Mustafa Kemal Atatürk'ün basına dair söylediği çok önemli bir söze değindi.

21 Ekim 2021 - 15:10

Serter, mesajında öncelikle Mustafa Kemal Atatürk'ün basına dair söylediği çok önemli bir söze değindi. Serter, "Büyük Atatürk, "Basın, ulusun ortak sesidir. Bir güç, bir okul, bir yol göstericidir" demiştir. Bir ülkenin demokrasisi, itibarı ancak özgür basını olması halinde yükselir. Basının bastırılmaya, susturulmaya çalışıldığı rejimler demokrasiden çok uzaktır. Toplumu aydınlatan, özgür ve bağımsız iradesiyle karanlıkta kalanları ortaya çıkaran ve topluma yol, yön gösteren tüm gazetecilere her toplumun ihtiyacı var. Unutulmamalıdır ki, gazetecilerin özgürce yazmaları toplumun da demokrasinin de önünü açar. Toplumların yolunda ışık olur. İlkeli ve dürüst gazeteciliği kendisine ilke edinmiş, güçlüden değil halktan yana olan, ilkeli ve dürüst gazetecilerin Dünya Gazeteciler Günü'nü kutluyorum" ifadelerine yer verdi.

Bu haber 219 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()