Serter'den kemeraltı çıkarması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Bedri Serter, Kemeraltı’na çıkarma yaparak, kendisinin de yıllarca çalıştığı tarihi çarşıda esnafın sorunlarını dinledi. Ahilik Haftası kapsamında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile online toplantıda bir araya gelen Kemeraltı esnafına da teşekkür etti.

02 Ekim 2020 - 16:48 - Güncelleme: 02 Ekim 2020 - 19:19

İzmir Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin ile beraber Kemeraltı’nda 17 değişik meslek dalında faaliyet gösteren esnafı tek tek ziyaret eden İzmir vekili Serter, hem esnafın dertlerini dinledi hem de esnafa Kılıçdaroğlu’nun selamını iletti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yapılan online toplantıda esnafın dile getirdiği Esnaf Bakanlığı kurulması talebini Serter’e yineleyen Kemeraltı esnafı, CHP iktidarında Esnaf Bakanlığı kurulacağı sözünü bir kez de Bedri Serter’den aldılar.

 

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, esnafın genel sorunlarının yanında Kemeraltı esnafının çarşıya özel sorunlarını da dinlediklerini belirterek, “Genel Başkanımız ile buluşan ve samimi bir şekilde dertlerini aktaran esnafımıza İzmir milletvekili olarak bir teşekkür ziyaretinde bulunarak sorunlarını daha yakından dinlemek istedim” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, Kemeraltı çarşısının İzmir’in en önemli marka değerlerinden biri olduğunu söyleyerek özellikle pandemi nedeniyle zorlanan çarşı esnafına destek olunması gerektiğini vurguladı. Esnafa kira yardımının şart olduğunu ifade eden Serter, “İzmir’in bir evladı olarak esnafını yakından tanıyorum. Kemeraltı’nda kiralar çok ucuz değil, iş yapamayan bir esnafın ayakta kalması çok zor. Kira yardımı çok büyük bir can suyu olacaktır. Uzun vadeli krediler ile desteklenen bir kira yardımı esnafımızın bu zorlu dönemi aşmasında büyük etken olacaktır” diye konuştu.

Kemeraltı esnafı ise pandemi döneminde ekstra bir zorluk yaşadıklarını, özellikle düğünlerin iptal edilmesiyle düğünlere yönelik hizmet sunan esnafın büyük sıkıntıda olduğunu söylediler. Esnaf Bakanlığı’nın şart olduğu noktasında birleşen Kemeraltı esnafı, bu konuda CHP’den destek istediler.

 

“Esnaf Bakanlığı şart”

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter ile beraber esnafı ziyaret eden Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Semih Girgin ise esnafın pandemi sürecinden dolayı sıkıntılı günler yaşadığını dile getirdi. Kemeraltı’nın İzmir için çok önemli olduğunu vurgulayan Girgin, “Ancak Kemeraltı’nda pek milletvekili göremiyoruz. O sebeple Serter’in bu ziyareti bizim için çok anlamlı ve değerli. Ankara’dan bizim sesimizi duyan, bizim sesimizi TBMM’ye taşıyan bir vekilimiz olduğu için mutluyuz” dedi.

Esnaf Bakanlığı’nın kurulmasının şart olduğunu söyleyen Girgin, “Esnafın sorunları için bir bakanlık kurulmalı. Tali olarak ele alınacak bir yapı değil esnaflık. Hem kapsamı hem de hitap ettiği kitle çok büyük. Ayrı bir bakanlık olarak sorunlarının belirlenip çözüm aranması gerekli. Bu konuda CHP’nin üstleneceği sorumluluk ve vereceği destekten dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz” diye konuştu. 

--

Bu haber 3442 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
 Sakız ağacı fidanları toprakla buluştu
Sakız ağacı fidanları toprakla buluştu

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()