Serter’den Hemşireler Günü’nde sağlık vurgusu

Sağlık çalışanlarının sorunları ivedilikle çözülmeli

12 Mayıs 2020 - 12:35

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Bedri Serter, Hemşireler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada sağlık çalışanlarının sıkıntılarına vurgu yaparak, “Sağlık çalışanlarının sorunları ivedilikle çözülmeli, hemşireler bizim sağlık kahramanlarımız” dedi.

Hemşireler Günü nedeniyle özellikle Covid-19 sürecinin en önemli kahramanları olan hemşirelerin sorunlarına dikkat çeken CHP’li vekil Serter, “Sağlık Bakanlığı, bu salgının en önemli kahramanlarının sorunlarını, özellikle salgınla böylesi bir mücadele verildiği bir dönemde çözmeli, bu konuda Sayın Bakanın duyarlılık göstereceğine inanıyorum” dedi.

“3600 ek gösterge sözünü unutmayalım”

İzmir Milletvekili Bedri Serter, Türkiye’de 230 bin hemşire olduğunu ve 100 bin hemşirenin daha atama beklediğini hatırlatarak “Hemşirelerimizin çalışma koşullarını iyileştirmek hepimizin görevi, bu onlara karşı en temel sorumluluğumuz” dedi. Sürecin başından bu yana muhalefet olarak sağlık çalışanlarına yönelik ekonomik iyileştirme yapılması yönünde çağrı yaptıklarını vurgulayan Serter, “Bu çerçevede, iktidarın 3600 ek gösterge için hemşirelere de söz verdiğini hatırlatmak gerekir diye düşünüyorum. Özellikle bu süreçte daha da etkin rol onayan yoğun bakım hemşirelerimizin kolay yetişmediğini biliyoruz, onlara yönelik ek destekler verilmeli” diye konuştu.

“Brüt maaş, kaybettiğimiz sağlıkçılara şehitlik”

İzmir Milletvekili Bedri Serter, Sağlık Bakanı’nın Kovid19 salgını sürecinin başlamasından bir süre sonra salgınla en önde safta mücadele eden sağlıkçılara yönelik tavandan verileceklerini ifade ettiği ücretlerin adaletli olarak dağıtılması gerektiğinin altını çizen Serter, “Tavandan ücret ödeyeceğinize herkese brüt maaşlarını verin, sağlık emekçilerimizi yüceltin” diyerek Sağlık Bakanlığı’na bir öneride bulundu.

Serter, yine bu süreçte, bugüne kadar 7 bin 430 sağlık çalışanının Covid-19 virüsüne yakalandığını, bunların son Mayıs ayı verilerine göre 484'ünün İzmir'de görüldüğünü, bunlarında 154'ünün hemşire ve ebelerden oluştuğunu hatırlatarak, “Kovid19 nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanlarımız varsa onları “sağlık şehidi” ilan etmeliyiz, devlet olarak ailelerinin, çocuklarının sorumluluklarını almalıyız. Ayrıca bir öneride de bulunmak istiyorum, Bilim Kurulu’na hemşireler de temsil edilmeli” dedi.

Bu haber 1128 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()