SERTEL: BİRLEŞE BİRLEŞE KAZANACAĞIZ!

Gerçek Haberci ile Gündem Programı’nda Gazeteci Adem Nakçı’nın konuğu olan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, gündeme dair çok özel açıklamalarda bulundu. Türkiye’de birleştiren gücün CHP olduğunu ve iktidara geleceklerini söyleyen Sertel, “Birleşe birleşe kazanacağız noktasında biz birleşe birleşe iktidara yürüyeceğiz” dedi.

08 Ocak 2020 - 12:20

İktidara yürüyeceklerini aktaran Sertel, yeniden üretimi arttıracaklarını da belirtti. Öte yandan CHP içerisinde ayrışmanın olmadığını, kongrelerin bir yarış içerisinde geçtiğini ancak kongre salonundan herkesin el ele, kol kola çıktığını kaydeden Sertel, İzmir ve Türkiye gündemini değerlendirdi. 
‘BİRLEŞE BİRLEŞE İKTİDARA YÜRÜYECEĞİZ’
‘Birleşe birleşe kazanacağız noktasında biz birleşe birleşe iktidara yürüyeceğiz’ sözleri ile iktidara çok yakın olduklarını kaydeden Sertel sözlerini şöyle sürdürdü;
“Birleşe birleşe kazanacağız noktasında biz birleşe birleşe iktidara yürüyeceğiz. Hak, adalet diye 25 gün ben de yürüdüm, ayaklarımız parçalandı, Genel Başkanın tırnakları çıktı, benim tırnaklarım morardı. Ama işte biz milyonlarca insanın sesi olduk. Bize Kırşehir’i, İstanbul’u, Ankara’yı bu kazandırdı. Bizim birbirimize değil, tek adama yönelik mücadele harcamamız lazım. Onun için biz tek yürek olmalıyız. Tek adam rejimi bitecek, adım soyadım kadar eminim. Bizim partimizin tek vücut olması lazım ve ötekileştiren, ayrıştıran dili kullanmadan, halkın arasında samimi, yürekten olmalıyız. Milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla çok çalışmalıyız. Bizim medyamız yok, çok güçlü kanallar onlara hizmet ediyor. Uyku ilacı kullanmana gerek yok A Haber izle rahat rahat uyursun. İnsan o haberlere bakınca akıl tutulması ile karşı karşıya kalıyor. CHP Birleşe birleşe halkın iktidara getireceği bir noktaya geldi. Birleşeceğiz, beraber olacağız ve iktidara geleceğiz. Sonra üreteceğiz ve 1 TL yüzünden canına kıyan o üniversite öğrencisini unutmayacağız. Tarımı arttıracağız, üreteceğiz, fabrika açacağız ve ülkemizi büyüteceğiz. Bizi komşuları ile savaşan, Amerikan emperyalizmi güdümünde bir ülke haline getirmek istiyorlar. Türkiye yeniden dili, dini, mezhebi ne olursa olsun birleşecek. Bizim Türkiye ortak noktamız olmalı; birleştiren, bütünleştiren bir ülke olmalıyız. Türkiye’nin birleştiren gücü ve aynı bayrak altında beraber yaşamayı başaran insanlar olacağız.”
Cinsiyet kotasını doğru bulmuyorum!
Kongre süreçlerinde kasım adayları desteklediği hatırlatılan Sertel sözlerini şöyle sürdürdü; 
“Kadını sadece kadın olduğu için savunmadım, nitelikli olduğu için savundum. Kadınlara en büyük kötülüğü Tansu Çiler yaptı, bu ülke bir kadın başbakan çıkardı ama başarılı olmadı ve belki 40 belki 50 yıl kadınların önünü kesti. Kadın erkek eşit olmalı, cinsiyet kotası altında kadın, genç korumacılığını doğru bulmuyorum. Zorunlu olarak kotayla koruyamazsınız bunu yürekten, beyinden yapmalısınız. Ben katıldığım tüm ön seçimlerde sadece 2015 hariç mutlaka bir kadına ve gence oy verin dedim. Öncü kadınlar çok önemli. 99 yılında Canan Arıtman’a o kadar çok oy istedik ki biz geçti. Ön seçim yapmak sandıktan çıkmak benim boynumun borcu ben ön seçimden 13 bin oy almıştım. Milletvekili olarak ön seçimi savunuyorum ben o seçime parasız, pulsuz girdim. İnsan biriktirdim. Kamil Okyay Sındır’da aynı şekilde. Ön seçim çok iyidir, halkın fiilen katılmadığı seçim sistemi tatsız, yenmez unsuz kurabiyeye benziyor. Ben önümüzdeki seçimde ön seçim olmazsa ben milletvekili aday adayı olmayacağım. Çok kararlıyım, ön seçim olsun ve ben sınava gireyim istiyorum. Tüm üyeler gidecek sandığa, kimi beğeniyorlarsa, çıkacaklar ona oy verecekler. Çünkü ülkeye demokrasi isteyen bir parti kendi içine istemez mi?”
Koltuk gücü ile siyaset dizayn etmeyin..
Kongrede milletvekillerinin müdahil olması konusunda da konuşan Sertel, “Bazı arkadaşlar bulundukları koltuklardan güç alarak siyaseti dizayn etmemk istiyorlar ben de ona çok kızıyorum. Vatandaş sen, o kenti güzelleştirmen için seçmiş ama sen kenti, siyaseti dizayn ile uğaşıyorsun. Ama bunu yapanlara hiç fayda getirmedi. Bence Eskişehir Belediye Başkanına baksınlar. Anadolu’nun kırsal bir kentinden bir kent yarattı. O kenti turizm kenti yaptı kentle yatıyor, kentle kalkıyor. Porsuk çayı için gondolları da kendileri ürettiler ve şimdi ihracat yapıyorlar. Yani birçok kişiye de iş aş verdiler” dedi.
‘ÖN SEÇİMDEN KAÇMAYACAKSIN’
Halkın, yerel yönetimlerde ilk baktıkları noktanın kentin 5 yıl sonra nerden nereye geldiği olduğuna dikkat çeken Sertel, ön seçim vurgusunu da yineleyerek, “Halk, kentin durumu şimdi ne 5 yıl sonra ne olacak diye bakıyor. Herkesin puanı var ve ona göre hareket ediyor. Ben çok çalışkanım diyorsun ama sınavdan, yani ön seçimden kaçıyorsun. Öğretmene sınava girmeden beni mezun et diyorsun ama olmaz. Bu olay mezuniyet meselesi değil, başarıyı halk taktir ediyor mu etmiyor mu bu önemli olan bu. Ötesi önemli değil, başarı halkın taktiridir nokta. CHP’de bölünme yok, sadece yarış var. Mesela Bornova’da 3 renk 3 aday yarıştı ama bir kazanan olunca diğer renkler de onun etrafında toplandı. Bizim AK Parti gibi değil, sen aday olma o olacak, demeyiz, isteyen herkes aday olur. Kavga etmek isteyenlerin niyeti farklıdır; en güzel sözlerini, en iyi nutku at ama kimseye hakaret etme. Sosyal medyada bazıları kendi milletvekiline, belediye başkanına, meclis üyesine yazmayı iş biliyor. Dur bir çakayım diyorsun, olmaz ki sen koca koca adam anca kendine çakıyorsun” ifadelerini kullandı. 
‘TOPLUM ÖZGÜR OLMALI, ELEŞTİRİ HAKKINI KULLANABİLMELİ’
Medyanın da sosyal medyanın da özgür olması gerektiğini vurgulayan Sertel, “Biz medyanın da, sosyal medyanın da özgür olmasını istiyoruz, bir çocuk bir tweet attı diye, bunu kulağından tutup gel seni içeride dinlendirelim demek olmaz. Kişiselse, hakaretse sadece mahkemeye verirsin ve suçluysa yargı veriri kararını. Ayrıca Gezi’yi de kimse unutmasın, toplumu ne kadar baskılarsan o kadar sana karşı olur. Toplum özgür olmalı, eleştiri, özeleştiri hakkını kullanmalı. Kimsenin konuşamadığı, eleştiremediği bir ülkede bir kişi istediği kararı alıyor. Kenan Evren, faşist darbe ile gençleri astı ama bugün Erdal Eren’i unutmadık, Evren’i sadece 30 kişi gömdü, okulda sokakta, caddede adı kalmadı. Padişahlıkta kalmadı, Kanuni Sultan Süleyman 46 yıl padişah oldu ama devri bitti. Yani senin padişah olduğun, tek adam devri illaki bitiyor yani yok böyle bir dünya” dedi

Bu haber 882 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
Başkan Tugay’a dünyadan tebrik mesajı yağdı
Başkan Tugay’a dünyadan tebrik mesajı yağdı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()