Sert, "Filistin ve İsrail piyon"

Siyasal Analiz programında görüşlerini belirten, 15 Kasım Kıbrıs Üniversitesi İktisadi İdari Bilimleri ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Yaşar Sert, “Filistin ve İsrail Arap Yarımadasının iki kutuplu birer piyonu” dedi.

02 Haziran 2021 - 14:36

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Bülent Uludağ ve 15 Kasım Kıbrıs Üniversitesi İktisadi İdari Bilimleri ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Yaşar Sert'in hazırladığı, Cem Arıkan'ın sunduğu Siyasal Analiz programında bu hafta; "İsrail-Filistin Ekseninde Ortadoğu" hakkında görüşlerini sundular.
“Amerika, İsrail üzerinden ültimatom veriyor”
Sert, Amerika’nın İsrail üzerinden ültimatom vermek istediğini dile getirerek, “Filistin ve İsrail, ABD ve Ortadoğu bölgesindeki Arap Yarımadasının iki kutuplu birer piyonu, Amerika ne zaman Ortadoğu’ya ültimatom vermek istese İsrail üzerinden bunu yapmaya çalışıyor. Ortadoğu bölgesindeki terör örgütleri bir eylem yapmak istese bunu da Filistin üzerinden yapmaya çalışıyor. Kuruluşundan son 10 yıla kadar Filistin gerçekten sorundu. 2008-2010 yılları arasında bölgede bir soğuma oldu” ifadelerini kullandı.
“İsrail hükümet kurma yarışında”
İsrail’in kendi içinde hükümet kurma yarışı içerisinde olduğunun altını çizen Sert, “İsrail’in Arap ülkelerine kafa tutacak kadar, gerçekten Filistin’i yerle bir etmekle uğraşmak yerine kendi içlerinde hükümet kurma yarışları var. Burada temel amaç Netenyahu’mun zulmünden ve diktatörlüğünden kurtulmak için dinciler, radikal dinciler, solcular var. Hepsi bir dönem baktığımız zaman bu partilerin genel başkanları eskiden Netenyahu’nun özel kalemi, savunma bakanı gibi. Adam hepsiyle beraber siyaset yaptı, yetiştirdi; ama şu anda ayrılanlar kendilerine son dönemlerde mecliste iyi sandalye aldılar” diye konuştu.
“Kudüs meselesi Filistin’de can damarı”
Mehmet Bülent Uludağ da Kudüs meselesinin Filistin’de can damarı olduğunu savunarak, şöyle konuştu:
“Kudüs meselesi Filistin’de can damarıdır. Bugün şuraya bir İngiliz profesörü çağırıp sorsak bu kadar Yahudi’yi siz getirip savaşı başlattınız desek onların diyeceği cevap biz Milletler Cemiyetinin istediklerini yaptık demek olacak. Onların cevapları her zaman hazır, İsrail’de bu koşulları kurdu. Asıl kabahatli olan Arap toplumlarıdır. Osmanlı’ya yaptıkları kıyamete kadar unutulmayacak ihanettir. İsrail’i Arap ihanet kurdu.”

Bu haber 386 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Efes Selçuk Tarım Politikaları Çalıştayına Ev Sahipliği Yapacak
Efes Selçuk Tarım Politikaları Çalıştayına Ev Sahipliği...
Gaziemir’de 23 Nisan coşkuyla kutlandı
Gaziemir’de 23 Nisan coşkuyla kutlandı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()