Şengül CHP'lileri Kızdıracak

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, CHP’de Cumhuriyet ve Atatürk’ün arkasına gizlenmiş bir anlayış olduğunu belirterek, “Ben iddia ediyorum; büyük bir çoğunluğunun Atatürk’ü tanıdıklarına bile inanmıyorum. Ne yapmak istediğini bilmiyorlar. Cumhuriyet’i söylüyorlar ama Cumhuriyet ne demek onu bile bilmiyorlar” dedi.

28 Eylül 2018 - 14:52

Gerçek Haberci' ye verdiği röportajda çarpıcı açıklamalarda bulunan Şengül parti içi ve dışına önemli mesajlar verdi.

AK Parti İl Başkanı Aydın Şengül, yaklaşmakta olan yerel seçimler öncesi, muhabirimiz Aycan Karadağ’a özel açıklamalarda bulundu.

Şengül, yerel seçim çalışmalarına devam ettiklerini ve son 3 ay kala sahaya çıkacaklarını ifade ederken, “Bizim hedefimiz, Büyükşehir Belediyesi. Büyükşehir Belediyesi’ni almak için de yarıdan fazla ilçeyi almak gerekir” şeklinde konuştu. 

KAFAMIZDA İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARINI NETLEŞTİRMEYE BAŞLADIK

Şengül, yaptıkları çalışmalar sonrası ilçe belediye başkanlarını netleştiğinin altını çizerek, “AK Parti’nin temel özelliklerinden bir tanesi; sürekli seçimlere hazır olmasıdır. Seçim olmadığında, ‘Şimdi seçim yok. Seçim olduğunda, hazırlık yaparız’ diye mantığımız hiçbir zaman olmadı. Biz, genel seçim biter bitmez, 1 buçuk ay teşkilatlarımızı dinlendirdik. Akabinde çalışmalarımıza başladık. İlçelerimizin analizlerini yaptık. Yaşadığımız süreç, aldığımız oy oranları, oy geçişlerini netleştirdik. Mevcut belediye başkanları ile görüşüp analizler yaptık. Alma ihtimalimiz çok yüksek olan yerlere ilgili çalışmalar yaptık. Bununla beraber, kafamızda ilçe belediye başkanlarını netleştirmeye başladık. İlçelerimizde yaşanan sorunları tespit ettik. Yapılamayan sorunları gündemimize aldık ve çözümleri için çalışmalara başladık. Bir yandan da olası aday adaylılarımızı ve ilçe teşkilatlarımızı eğitime almaya başladık. İl Başkanlığımızı ile oluşturduğumuz eğitim çalışmaları var. Önümüzdeki sürecin hazırlığını yapıyoruz” diye konuştu.

ADAYIMIZ BELİRLENDİĞİNDE, SAHADA DOLU DOLU OLACAK

Şengül, sözlerine şöyle devam etti:

“Bir diğer önemli konu ise; sandıkları analiz ediyoruz. Sandıklarda kimler hangi partiye oy vermiş, kimler sandığa gitmemiş, geçmişte HDP’ye oy verip de bu dönem bize oy verecekler, asla bize oy vermeyecekleri analiz ediyoruz. Büyükşehir ile ilgili ismi geçen aday adayları ve ismi geçmeyen isimlerle ilgili belli çalışmalarımız var. Yani her yönüyle hazırlanıyoruz. Bu sefer adayımız belirlendiğinde, sahada dolu dolu olacak. Gerçekten şehrin bütün sorunlarına hâkim olacak. Tabii ki ekibiyle beraber. Son 3 ay kala ise saha çalışmalarımıza başlayacağız”

BELEDİYELERİMİZİ BAŞARILI BULUYORUM

İzmir’de AK Parti’de olan belediyeler hakkında değerlendirmelerde bulunan Şengül, “Bizim yaptığımız çalışmalarda, belediyelerimizde hiçbir sıkıntı yok. Belediyelerimizi başarılı buluyorum. İnanılmaz işler yaptık. Mesela gidin Kemalpaşa’ya, orada yapılanlarının birçoğunu Büyükşehir Belediyesi yapamamıştır. Hepsini kendi imkânlarıyla yaptı” diye vurguladı.

BİZİM BELEDİYELERİMİZİN YAPTIĞI YATIRIMLAR DAHA FAZLA

Ayrıca Şengül, kendi belediyelerinin CHP’li belediyelerden daha fazla yatırım yaptığını söyleyerek, “İddiayla söylüyorum, bizim belediyelerimizin yaptığı yatırımlar daha fazla. Menderes ile nüfusu yüksek Buca’yı karşılaştırın. Altını çizerek söylüyorum, Menderes’in yaptığı yatırımlar daha fazla. Bak nüfus olarak, gelir olarak karşılaştırdığında Buca, Menderes’in 8-9 katı. Diğer belediyelerimizi de karşılaştırabilirsiniz. CHP’li belediyelerinin şansı şu; Büyükşehir Belediyesi, CHP’li belediyelere daha çok kaynak veriyor. Vermesine rağmen, Kemalpaşa Belediyesi’nin yaptığı yatırımlar Bornova Belediyesi’nin yaptığı yatırımlardan daha fazla. Ben bunu rakamlarla da ortaya koyacağım. Hodri meydan değil, gerçekleri söylüyorum” ifadelerine yer verdi.

HEDEFİMİZ, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Anket çalışmalarının sonucunda bahseden Şengül, “Anketlerde bir sıkıntı yok. Bizim kazandığımız oylar kendini koruyor. Hatta birkaç yerde artan yerler bile var. Bizim hedefimiz, Büyükşehir Belediyesi. Büyükşehir Belediyesi’ni alacağız” dedi.

İNSANLAR YEREL SEÇİMLERDE ÇOK PARTİZAN OLMUYOR

Şengül, yerel seçimlerde her an her şeyin değiştiğini vurgulayarak, “Büyükşehir Belediyesi’ni almak için de yarıdan fazla ilçeyi almak gerekir. İzmir’de çok farklı şeylerin olabilmesi çok yüksek. Her partinin kemikleşmiş bir oy oranı var. Onun dışındaki oy oranının hiçbir garantisi yok. CHP’nin burada örneğin yüzde 30 oy oranı var. Onun dışındakinin garantisi yok. Ve CHP’nin kendi içinde tepki var. Yerel seçimlerde, kentte hizmetlerden memnun olmayan inanılmaz bir seçmen kitlesi var. Seçmen, eski gibi körü körüne oy vermez. O dönem bitti. İnsanlar yerel seçimlerde çok partizan olmuyor. Adaya göre oy verenler olabiliyor. Adam, AK Partili seçmen ama yerel seçimde belediye başkanı adayından memnun olmuyor ve CHP’ye oy veriyor. Tam tersi de oluyor” şeklinde konuştu.

KURALA, TÜZÜĞE UYMAYANIN PARTİDE YERİ YOK

Son Aliağa İlçe Danışma Kurulu Toplantısı’nda “'Ben varsam parti var, ben yoksam parti yok' diyenin bu partide yeri yok” sözlerini hatırlatmamız üzerine Şengül, şunları kaydetti:

“Kavgalar olabilir. CHP'de Büyükşehir bütün ilçelerle kavgalı. Tartışma bizde olmaz. Giderim ve sorunu çözerim.  Siyasi partilerde bazen tartışmalar olur. Her siyasi parti, dört dörtlük, idealist insanlardan oluşmaz. Ara ara idealist olmayan, menfaati ve çıkarı için partiye giren insanlar olabilir. Her partide olduğu gibi AK Parti’nin içerisinde de olabilir. Biz, bir yandan iktidar olmak ve halkın gönlünü kazanmak için koştururken bir yandan da içimizdeki bu tür insanları temizlemeye çalışıyoruz. Bu da doğal. Bazı ilçelerimizde oluyor. Aliağa, geçmişten beri başarılı olduğumuz bir ilçemiz. Ama son dönemlerde kişisel çıkarlar yüzünden az farkla kaybettiğimiz ilçelerimizden bir tanesi. Biz de her ilçede yaşanan sorunlara göre uyarılarda bulunuyoruz. Bir daha böyle olmasın diye. Aliağa’da ki söylemim de bundandır. Bizim kuralımız bellidir, tüzüğümüz vardır. Herkes buna uyar. AK Parti İzmir İl Başkanı olarak, tüm sorumluluk bende. Bunu yaparken de partinin tüm kurumlarıyla istişare yaparız ve ortak karar alırız. Buna da herkes uyar. Uymayacak olanın bu partide yeri yok. Bunu söylüyorum. Yanlış karar verebiliriz ama ortak karara herkes uymak zorundadır. Biz buna tek başımıza karar vermiyoruz. Genel Merkezimiz, milletvekillerimiz, ilçe teşkilatlarımız ve diğer birimlerimizle bir karar alıyoruz”

CHP’DE DAVA ADAMLIĞI YOK, BEN VAR

CHP’li belediyeleri nasıl değerlendiriyorsunuz diye sorduğumuzda ise Şengül, “Çok başarılı bulmuyorum. Bunu siyaseten söylemiyorum. İzmir’de CHP’li belediyeler arasında inanılmaz ben kavgası var. Ego kavgası var. CHP’de dava adamlığı yok, ben var, grup var. Cumhuriyet ve Atatürk üzerinden ve onun arkasına gölgelenmiş, gizlenmiş bir anlayış var. Bunu söylerken bile samimi değiller. Ben iddia ediyorum; büyük bir çoğunluğunun Atatürk’ü  tanıdıklarına bile inanmıyorum. Ne yapmak istediğini bilmiyorlar. Cumhuriyet’i söylüyorlar ama Cumhuriyet ne demek onu bile bilmiyorlar. Böyle klişeleşmiş, belli simgeleşmiş, bu ülkenin ortak değerlerinin arkasına gizlenmiş bir vaziyetteler. Bir de sanki onları sahibi onlarmış gibi tavır içerisindeler. Bu ülkeye yapılan en büyük ihanettir, yanlıştır. Kimsenin haddine de değildir, Atatürk’e, Cumhuriyet’e sahip çıkmak. Atatürk ve Cumhuriyet, bu ülkenin ortak değeridir. AK Parti çıkıp, Atatürk ve Cumhuriyet ile ilgili olumsuz ne söylemiş? Cumhurbaşkanımızın söylemleri ortada. Cumhuriyetin değerlerine olumsuz ne tür durumuz olmuş? Cumhuriyetin hangi değerleriyle çatışmışız? Baksınlar, Cumhuriyet’in değerlerine en fazla CHP mi sahip çıkmış, Atatürk mü sahip çıkmış? CHP, bunların arkasına sığınmış durumda. Siyaset üretememesinin, kısır döngüsünün içerisinde maalesef Cumhuriyet, Atatürk ve yaşam tarzı arkasına gizliyorlar. Onlar için inanılmaz bir zırh. Kendi günahlarını, bunun arkasına gizliyorlar” diye cevapladı. 

SEVERSİNİZ-SEVMEZSİNİZ AMA…

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun aday olup olmaması ile ilgili düşüncelerini merak ettiğimiz Şengül, “Seversiniz-sevmezsiniz ama bu kent onu Belediye Başkanı olarak seçmiş. Aday olup-olmaması kendi kararı. Hayırlısı olsun kendisi için” dedi.

İZMİR İÇİN FAYDALI BİR ŞEY YAPILACAKSA DESTEK OLURUM

Öte yandan, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen CHP Ege Bölge Toplantısı’nda Aydın Şengül ile beraber Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ile randevusu olduğunu belirterek Ankara’ya giden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun kendi partisinde tepkilere neden olmasıyla ilgili, “O çok ayıp. Söyleyenler art niyetli. Kentin bir sorunu var ve Büyükşehir Belediye Başkanı olarak sorunu çözmek Aziz Bey’in görevi. İktidar partisi olarak da bizden böyle bir talebi oldu. Biz de kendisine destek olduk. Yanlış yaparsa eleştiririm. İzmir için faydalı bir şey yapılacaksa destek olurum. Biz bu kentte yapılacaklara bakarız” diye belirtti.

Bu haber 1874 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kati Piri'nin 'Kavala-Demirtaş yaptırımı' önergesi kabul edildi, Fidan Hollanda'ya gidiyor
Kati Piri'nin 'Kavala-Demirtaş yaptırımı' önergesi kabul edildi,...
Bolululardan Tanju Özcan’a tepki: ‘Gölcük’ü Uzungöl’e çevirmeyin’
Bolululardan Tanju Özcan’a tepki: ‘Gölcük’ü Uzungöl’e...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()