"Şemdinli Savcısı" nın Gözaltı Süresi Uzatıldı

‘Şemdinli davası savcısı’ olarak da bilinen ve meslekten ihraç edilen Ferhat Sarıkaya’ nın gözaltı süresinin 4 gün uzatılmasına karar verildi.

07 Kasım 2018 - 03:59

Dört gün önce Ankara’daki evinden gözaltına alınan eski savcı Ferhat Sarıkaya’nın gözaltı süresi 4 gün daha uzatıldı.

Kamuoyunda Şemdinli davası savcısı olarak bilinen Ferhat Sarıkaya, HSK tarafından ikinci kez meslekten ihraç edildikten bir gün sonra Ankara TEM Şube ekipleri tarafından gözaltına alınmıştı.

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde 2005 yılında Umut Kitabevi’nin bombalanmasıyla ilgili davanın iddianamesini hazırlayan eski savcı Ferhat Sarıkaya, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından itirafçı olmuş ve iddianamede dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’ı çete kurmakla suçlayan ifadeleri Fethullahçı hakim ve polis şefinin yardımıyla eklediğini söylemişti.

Kaynak: haber.sol.org.tr
Bu haber 1105 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Doç. Dr. Zeynep Altın: 'TTB'yi belli bir alanda sıkıştırmaya çalışan bir anlayış var'
Doç. Dr. Zeynep Altın: 'TTB'yi belli bir alanda sıkıştırmaya...
Efes Selçuk Tarım Politikaları Çalıştayına Ev Sahipliği Yapacak
Efes Selçuk Tarım Politikaları Çalıştayına Ev Sahipliği...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()