Selvitopu, Karabağlar Belediyesi'nin Kavacık'taki üreticilere desteğini sürdüreceğini vurguladı.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, kadınları ekonomik yaşamın içine katmak için yerel yönetim olarak ellerinden gelen katkıyı sunacaklarını vurgulayarak, “Kadın evde hapsolmayacak. Bu bakış açısıyla Kavacık'taki kadın kooperatifini desteklemeyi sürdüreceğiz” dedi. Kentsel dönüşüm konusuna da siyasi bakmadıklarını söyleyen Selvitopu, “İtirazlarımızı laf olsun diye yapmıyoruz. Dönüştürülmesi çok zor yeni alanlar yaratılmasın” diye konuştu.

02 Ekim 2019 - 09:50

Karabağlar Belediye Meclisi'nin ekim ayı ilk oturumu, belediye binasındaki meclis salonunda Muhittin Selvitopu başkanlığında gerçekleştirildi. Selvitopu toplantı açılışında, belediyenin yürüttüğü kültür merkezleri, pazar yerleri, park gibi projelerle ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi. Karabağlar Belediyesi'nin düzenlediği Kavacık Üzüm Festivali'nin 21-22 Eylül tarihlerinde yoğun bir ilgiyle gerçekleştirildiğini anımsatan Başkan Selvitopu, “Festival hedeflenen amaca doğru hızla ilerliyor. Bu festivali özellikle orada yaşayan yurttaşlara ekonomik girdi sağlamak; Kavacık Üzümü'nü sadece Türkiye'ye değil dünyaya tanıtmak amacıyla düzenliyoruz. Ver her yıl İzmirliler tarafından daha fazla sahipleniliyor. Kavacık Kentsel Gelişim ve Tasarım Projesi'ni de hedeflediğimiz şekilde yaşama geçirdiğimizde, Kavacık kendi yolunda hızla ilerleyecek” dedi.

 

ÇEKİNCEMİZ YOK...

 

Kavacık Kadın Kooperatifi'ni desteklemeye devam edeceklerini de vurgulayan Selvitopu, “12 cesur kadın, liderlik eğitimi ve çeşitli kurslar aldıktan sonra, belediyemiz desteği olmadan bu kooperatifi kurdu. Tabi ki geliştirilmesi lazım. Biz de kadınların üretim, ekonomik yaşam içinde yer alması için gereken neyse yapmaktan kaçınmayacağız Kadınları mutlaka sokağa çıkaracağız. Kadın evde hapsolmayacak” diye konuştu.

Başkan Selvitopu, Kavacık'taki bir diğer örgütlenme olan üretim kooperatifinin ise 6 yıldır faaliyete geçirilemediğini bildirerek, “Bir sıkıntıları var. Üretim kooperatifleriyle ilgili yerel yönetimlerin yetkileri sınırlı. Bildiğim kadarıyla sayın kaymakamımız da bu durumla ilgileniyor. O kooperatif de devreye girerse,  belediye olarak onlara da gereken desteği veririz. Bu konuda çekincemiz yok” dedi.

 

SİYASİ BAKILMASIN!..

 

Başkan Selvitopu, Cennetçeşme, Salih Omurtak, Bahriye Üçok, Limontepe, Ali Fuat Erdem ve Umut mahallelerini kapsayan yaklaşık 75 hektarlık alanda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yaptığı son planlarla ilgili geçen günlerde Ankara'da temaslarda bulunduğunu da bildirdi. Kentsel dönüşüm yaparken, dönüştürülmeyecek yeni alanlar yaratılmaması gerektiğine dikkat çeken Selvitopu, şunları söyledi:

“Planları bölgedeki yapılara göre yaparsanız, Bursa'daki gibi dönüştürülemeyecek alanlar yaratırsınız. Yani bu hesaplamaları çok dikkatli yapmak gerekiyor. Ankara ziyaretlerimizde bakanlık temsilcilerine, gerekirse plan önerisi sunabileceğimizi bildirdik. Bizim söylediğimiz, belediyelerin işin odak noktasında olması gerektiğidir. Çünkü yerel yönetimler kentin belleğidir. Biz belediye olarak neye itiraz ettiğimizi yazılı olarak bakanlığın önüne sunduk. Laf olsun diye itiraz yapmıyoruz ya da olaya siyasi bakmıyoruz. Kentsel dönüşümün, bu konuda çözüm üretmenin zor olduğunu biliyoruz. 6306 sayılı yasaya göre bakanlık plan yetkisini istese de belediyelere veremiyor. Ankara'da, 'Bu kanunda değişiklik yapılarak çözüm üretilebilir' düşüncemi de paylaştım. Gerekirse, Aşık Veysel, Osman Aksüner'de olduğu gibi burada da plan önerisi sunarız. Bu konuda siyaset yapılmamalı. Ama ne yazık ki bu alanla ilgili vatandaşları itiraza yönelttiğimiz yönünde açıklamalar yapılıyor. Böyle bir şey söz konusu değil.”

 

ORTAK BİLDİRİ

 

 

Toplantıda, geçen ağustosta Karabağlar sınırlarında başlayan ve binlerce hektarlık alanı küle çeviren orman yangınlarıyla ilgili PKK ve diğer terör örgütlerinin mecliste grubu bulunan 4 parti üyeleri tarafından ortak bildirisiyle kınanması konusunda da adım atıldı. Partiler üzerinde uzlaşacakları bildiriyi gelecek meclis toplantısında kamuoyuyla paylaşacak. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “Terör ülkemizin, hepimizin ortak sorunu. Karabağlar Meclisi olarak ortak bir metinle bu kınamayı yaparsak, birlik ve beraberlik içinde sesimizi duyurmuş oluruz” diye konuştu.

Bu haber 650 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki: Mikrofonu atıp giderim
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki:...
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi Bornova'ya gösterecek olan bizleriz’’
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()