Sektörel Güven Endeksleri Haziranda Arttı

TÜİK verilerine göre, haziranda sektörel güven endeksleri hizmette 85.4’e, perakendede 93.2’ye ve inşaatta 50.4’e yükseldi.

24 Haziran 2019 - 11:20

Sektörel güven endeksleri, Haziran ayında hizmette yüzde 7.5, perakendede yüzde 3.7 ve inşaatta yüzde 1.3 arttı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, haziranda sektörel güven endeksleri hizmette 85.4’e, perakendede 93.2’ye ve inşaatta 50.4’e yükseldi.

Sektörel güven endeksleri 0-200 aralığında değer alabiliyor; endeksin 100’den büyük olması sektörün mevcut ve gelecek döneme ilişkin iyimserliğini, 100’den küçük olması ise kötümserliğini gösteriyor.

TÜİK’e göre, haziran ayında hizmet sektöründe geçen aya göre iş durumu, hizmetlere olan talep ve hizmetlere olan talep beklentisi endeksleri sırasıyla yüzde 8.6, yüzde 8.0 ve yüzde 6.2 artarak 81.6, 79.1 ve 95.6 düzeylerine yükseldi.

Perakende ticaret sektöründe haziranda geçen aya göre iş hacmi-satışlar ve iş hacmi-satışlar beklentisi endeksleri sırasıyla yüzde 12 ve yüzde 4.2 artışla 82.1 ve 91.3 düzeylerine ulaşırken, mevcut mal stok seviyesi endeksi ise yüzde 2.4 düşüşle 106.3 düzeyine indi.

İnşaat sektöründe bir önceki aya göre inşaat sektöründe geçen aya göre toplam çalışan sayısı beklentisi endeksi yüzde 3.9 artışla 63.6’ya yükselirken, alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyi endeksi ise yüzde 2.8 düşüşle 37.3’e geriledi. 

Bu haber 512 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kati Piri'nin 'Kavala-Demirtaş yaptırımı' önergesi kabul edildi, Fidan Hollanda'ya gidiyor
Kati Piri'nin 'Kavala-Demirtaş yaptırımı' önergesi kabul edildi,...
Bolululardan Tanju Özcan’a tepki: ‘Gölcük’ü Uzungöl’e çevirmeyin’
Bolululardan Tanju Özcan’a tepki: ‘Gölcük’ü Uzungöl’e...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()