Seferihisar'da " "Engelliler Eğitim ve Sosyal Yaşam Kampüsü"

Seferihisar Belediyesi, Seferihisar Engelsiz Yaşam ve Çevre Derneği, Özel Can Arkadaş Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin ortaklaşa protokolüyle hayata geçirilen “Engelliler Eğitim ve Sosyal Yaşam Kampüsü”nün açılışı yapıldı. Açılışta, Seferihisar Belediyesi'nin kardeş şehri olan Almanya’nın Hamm Büyükşehir Belediyesi’yle engellilerin toplumsal hayata entegrasyonu konusunda protokol imzalandı.

04 Aralık 2018 - 13:48 - Güncelleme: 04 Aralık 2018 - 14:21

Eğitim merkezinin açılışı 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde gerçekleştirildi. Turabiye Mahallesi 31/4 Sokak (Necat Hepkon Devlet Hastanesi yanı) adresinde yapılan merkezin açılışına Kaymakam İlhan Abay, Garnizon Komutanı Levent Aksoy, Belediye Başkanı Tunç Soyer, Almanya Hamm Büyükşehir Belediyesi Temsilcisi  Rainer Berges, Almanya İzmir Başkonsolusu Dr. Rainer Lassig ve çok sayıda davetli katıldı.

 Seferihisar İçin Gurur Kaynağı

Tesisin açılışında konuşan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer; "Bu tesis aslında bir zihniyet değişikliğinin göstergesi. Çünkü engellileri izole ederek, hayattan kopartarak, sadece yaşamlarını sürdürmelerinin yeterli görüldüğü dönemler geride kaldı. Artık, tüm gelişmiş toplumlarda olduğu gibi onları hayata entegre etmek, mesleki becerilerini geliştirmek, hayatın içinde olmalarını sağlayan bir anlayış hakim. Bu anlayışı da hepimizin benimsemesi gerekiyor. Bugün açtığımız eğitim merkezi bu amaca yani engelleri hayata dahil etmeye ve birlikte yaşamayı mümkün kılan bir anlayışa hizmet edecek. İçinde meslek edinme atölyeleri, mutfak atölyesi, spor salonu gibi bir çok ünite var. Bu da onları hayata kazandıracak önemli bir ayrıntı olacak. Seferihisar için gurur kaynağı bir merkezimiz oldu. Deniz Tolga İnci'yi, ailesini ve bütün çalışma arkadaşlarını kutluyorum. Hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum" dedi.


Türkiye'ye Örnek Olacak
 

Özel Can Arkadaş Özel Eğitim ve rehabilitasyon Merkezi Müdürü Deniz Tolga İnci, tesisin özellikleriyle ilgili bilgiler verdiği konuşmasında şunları söyledi:   Türkiye'de ilk ve tek uygulama olan okul projemizin 3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü kapsamında açılışını yapıyor olmamız bizim için ayrı bir gurur meselesi. Dünyamızda  ve ülkemizde engellilerin yaşadığı sorunların ve sıkıntıların çözümü konusunda toplumda farkındalığı artırmaya yönelik, Türkiye'ye örnek olacak bir özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi kazandırmış olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. 

Engellilerin Mesleki Becerileri Geliştirilecek          

Yapımı tamamlanan tesis 21 derslik ve 4 atölyeden oluşuyor.  Engellilerin mesleki eğitimi ve sosyalleşmesi hedefiyle kurulan tesisin içerisinde iş, mutfak, sanat ve müzik atölyeleri bulunuyor. Eğitim tesisinde zihinsel ve bedensel engellilerin bireysel ve grup eğitimlerinin yanı sıra mesleki becerilerini geliştirecek eğitim uygulamalarına da yer verilecek. Ayrıca tesiste engellilerin spor aktiviteleri için spor salonu da yer alıyor.

Hamm Belediyesi’yle Protokol


Açılış sırasında, Seferihisar’ın kardeş şehri, Almanya’nın Hamm Büyükşehir Belediyesi’yle de bir protokol imzalandı. Hamm Belediyesi ve Özel Can Arkadaş Özel Eğitim ve rehabilitasyon Merkezi arasında imzalanan protokole göre; Seferihisar ve Hamm'da yaşayan engelliler bir araya getirilecek ve ortak projeler üretmeleri sağlanacak. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

2018/12/2018-12-04-13-53-03.jpg
2018/12/2018-12-04-14-03-09.jpg
2018/12/2018-12-04-14-03-21.jpg
Bu haber 1966 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()