Seferihisar Belediyesi Travel Turkey’de Yerini Aldı

Sonsuz Keşifler temasıyla bu yıl 16.sı gerçekleşen TTI İzmir Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi’nde Seferihisar Belediyesi de yerini aldı.

09 Aralık 2022 - 13:24

Doğası ve tarihi güzellikleri ile İzmir turizminin önemli noktalarından biri olan Seferihisar, fuarda ziyaretçilere mandalina, zeytinyağı gibi ilçeye özgü ürünleri tanıtırken yereldeki sanatçıların çalışmalarını sergiledi.

 

‘’Turizm Seferihisar’ın gözbebeği’’

 

Turizm Fuarı’nın hem Seferihisar hem de bölge turizmi için çok değerli iş birliği fırsatları yarattığını belirten Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin; ‘’ Her sene büyük bir heyecanla fuara katılıyoruz. Seferihisar doğası, denizi, tarihi yapısı, tarımsal ürünleri ile ciddi potansiyeli olan bir turizm şehri. Bu sebeple turizm bizim göz bebeğimiz. Türkiye’nin ilk Sakin Şehir’i olmamız Seferihisar’ı Türkiye turizminde ayrı bir noktaya koyuyor. Biz de çalışmalarımıza hem Cittaslow olmanın gerekliliklerini yerine getirerek hem de yeni projelere imza atarak devam ediyoruz. ‘’ dedi.

 

Herkesin zevkine ve ilgisine göre bir Seferihisar

 

Son günlerde içinde Foça, Çeşme, Selçuk, Seferihisar, Sakız ve Samos gibi şehirlerin olduğu 12 İon Kenti’nin bir araya getirildiği  İON Yolu kültür-turizmi destinasyonu projesi ile adından söz ettiren Seferihisar Belediyesi, turizm alanındaki projelerine hız kesmeden devam ediyor. Turizm alanındaki çalışmaları bütüncül bir yaklaşım ile ele aldıklarını söyleyen Başkan Yetişkin; ‘’ Seferihisar deniz, doğa, gastronomi, tarih, kültür-sanat gibi turizmin bir çok öğesine sahip bir ilçe. Bu sebeple Seferihisar’da turizm stratejimizi bütüncül ve sürdürülebilir bir yaklaşım ile ele alıyoruz. Tüm fırsatlarımızı birbiri ile temas ettiriyoruz ve bu temasların sonucunda artı değerler yaratmaya çalışıyoruz. Yani Cittaslow’u duyan ve merak eden insanlar artık Seferihisar’a yalnızca deniz turizmi için gelmemeye başladı. Buraya yerel üreticinin ürettiklerini almak, Kaleiçi’ni gezmek, Teos Antik Kenti’ni görmek, kültür-sanat etkinliklerini takip etmek, doğa yürüyüşleri yapmak için gelmeye başladılar. Yani herkesin zevkine ve ilgisine göre bir Seferihisar alternatifi sunduk.’’ dedi. 

 

Seferihisarlı keçe sanatçısı ve  Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı Ayfer Güleç’in de ürünlerinin sergilendiği Seferihisar Belediyesi stantı 10 Aralık 2022 tarihine kadar İzmir Sokakları bölümünde ziyaret edilebilir.

 

Bu haber 188 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!
Karşıyakalı çocuklar 2. El Pazarı’nda bir araya geldi
Karşıyakalı çocuklar 2. El Pazarı’nda bir araya geldi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()