Seçim Anketinden Çıkan Sonuçlar Şaşırttı

24 Haziran seçimlerinin sonuçlarını en iyi tahmin eden anket firması olan ORC'nin sahibi Murat Pösteki, AK Parti ile MHP'nin Mart 2019'daki yerel seçimlere ayrı ayrı girecek olmalarının sonuçlarıyla ilgili çok çarpıcı açıklamalarla gündeme geldi...

31 Ekim 2018 - 03:23

ORC Araştırma Şirketi'nin sahibi Mehmet Murat Pösteki, Mart 2019'da yapılacak olan yerel seçimlere ilişkin son anketin sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. İttifak olmadan yerel seçimlere girecek olan AK Parti'nin oylarını kaybetmeyeceğini aksine artıracağını iddialarına değinen Pösteki, "Analizleri ve araştırma sonuçlarını gördükçe hayretler içerisinde kaldım" diyerek tepkisini belirtti. 

Pösteki' nin analizleri ve anket sonuçları hakkında verdiği bilgiler şöyle:

HAYRETLER İÇİNDE KALDIM

Son 1 haftadır, AK Parti ve MHP'nin yerel seçimlere ittifaksız şekilde girecek olmalarıyla alakalı yapılan yorumları, analizleri ve araştırma sonuçlarını gördükçe hayretler içerisinde kaldım.

NASIL BİR FAYDADIR ANLAYAMADIM!

Neymiş efendim, ittifaksız yerel seçime girilmesi AK Parti'ye zarar vermiyormuş aksine daha faydalıymış vs... AK Parti'nin İstanbul ve Bursa'yı riske atması, ittifaksız girdiği seçimde Ankara, Denizli, Antalya ve Balıkesir'i kaybetmesi nasıl bir faydadır anlayamadım.

MHP İÇİN ETK RİSKLİ YER

Ayrıca diyorlar ki, MHP mevcut belediyelerini kaybediyor. Elimdeki araştırma sonuçlarına göre MHP, Bartın, Karabük, Isparta ve Osmaniye'yi yüzde 50'nin üzerinde bir oyla, Adana ve Mersin'i ise hatırı sayılır bir oyla yeniden kazanıyor. MHP açısından riskli olan tek yer Manisa...

MHP'NİN BİRİNCİ OLDUĞU İLLER

Bunun ötesinde MHP, Tokat, Çankırı, Afyon, Kütahya, Düzce, Kırıkkale, Niğde, Kastamonu, Aksaray, Uşak ve Zonguldak gibi illerde potansiyel adaylarıyla şu an 1. durumda.

İSTANBUL VE ANKARA ÇOK ÖNEMLİ ÇOK

Velhasıl, MHP ile ittifak yapmadan yerel seçime girmesi AK Parti'ye fayda mayda sağlamıyor, her şey bir kenara İstanbul ve Ankara çok önemli çok.

Murat Pösteki'nin Twitter hesabından yaptığı paylaşımlar:

Bu haber 1431 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kati Piri'nin 'Kavala-Demirtaş yaptırımı' önergesi kabul edildi, Fidan Hollanda'ya gidiyor
Kati Piri'nin 'Kavala-Demirtaş yaptırımı' önergesi kabul edildi,...
Bolululardan Tanju Özcan’a tepki: ‘Gölcük’ü Uzungöl’e çevirmeyin’
Bolululardan Tanju Özcan’a tepki: ‘Gölcük’ü Uzungöl’e...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()