Savunmanın mücadelesi faşizmin barikatlarını yıktı

CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç: “Baro başkanları faşizmin barikatlarını yıkarak Anıtkabir’e ulaştı”

24 Haziran 2020 - 10:11

-“İktidar hukukun üstünlüğünden korkmuştur, bu yüzden de binlerce avukatın oyunu alarak seçilmiş baro başkanlarına bu zulmü reva görmüştür”

 

      CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, “Savunma Yürüyor” sloganıyla Ankara’ya yürüyen baro başkanlarına yapılan zulmü değerlendirdi.

     Yaptığı yazılı açıklamada, baro başkanlarının; AKP ve MHP’nin, Avukatlık Kanunu ve baroların seçim sisteminde değişiklik yapmak ve “çoklu baro” sistemi getirmek istemesine karşı illerinden Ankara’ya başlattığı yürüyüşe polisin engel olduğunu belirten Av. Kılıç, emniyet güçlerinin barikatlarla onları Başkent’in girişinde durdurarak şehre girmelerine izin vermediğini kaydetti.

     Av. Sevda Erdan Kılıç, Anıtkabir’e gitmek isteyen baro başkanlarının, polis tarafından çember altına alındıkları Eskişehir Yolu üzerindeki bir inşaatın şantiyesinde sabaha kadar soğukta yağmur altında bekletildiğini, yemek, su ve diğer ihtiyaçlarının karşılanmasının engellendiğini, gece getirilen çadırlar ve battaniyelerin bile kendilerine verilmediğini, hatta sandalye taleplerinin dahi karşılanmadığını söyledi.

     Polisin, baro başkanlarının ihtiyaçlarını giderdiği pastaneye 12 bin Lira “sosyal mesafe cezası” kestiğini, zulmünü devam ettirerek, onlara destek kornası çalan avukata bile “kamu hizmetini bozmaktan” para cezası kesme cüretini gösterdiğini ifade eden CHP Milletvekili Av. Kılıç, “Sizin bu zulmünüz; onların adalet, hukuk, hak ve mücadele çığlıklarının, arayışlarının daha da yükselmesine neden olmuştur. Onları hiçbir şekilde durduramazsınız ve durduramadınız da. Direne direne haklarını elde ettiler ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahı olan Anıtkabir’e ulaştılar. Baro başkanlarımız faşizmin barikatlarını yıkarak Anıtkabir’e ulaşmıştır, savunmanın mücadelesi faşizmin barikatlarını yıkmıştır.” dedi.

 

           -“Direne direne, mücadele ederek bütün haklarımızı elde edeceğiz”

 

     CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, vatandaşların yürüyüş hakkının Anayasa ile güvence altına alındığını, Anayasa’nın 34. maddesinin, “Herkes, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir.” hükmünü içerdiğini anımsattı. Av. Kılıç, “Baro başkanlarının silahları mı vardı? Bir yere mi saldırdılar? Hayır. O zaman neden izin vermiyorsunuz? Aslında neden izin verilmediğini hepimiz biliyoruz. Ama şunun da bilinmesi gerekiyor; biz direne direne, mücadele ederek bütün haklarımızı elde edeceğiz ve ülkemizi güzel günlere kavuşturacağız.” ifadesini kullandı.

     Cumhuriyet Halk Partisi olarak baroların yürüyüşlerini her zaman saygıyla karşıladıklarını belirten Av. Kılıç, “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde biz de ‘Adalet Yürüyüşü’ gerçekleştirdik, bütün dünyaya adalet arayışımızı haykırdık. Biz adaletin ne kadar değerli olduğunu biliyoruz, bilmeyenler kendilerini ‘firavun” yerine koyanlardır.” dedi.

 

          - “Yaptıkları mücadele tamamen hak mücadelesidir”

 

     Milletvekili Av. Kılıç, baro başkanlarının bu yürüyüşteki amaçlarından birisinin de yurttaşın tümüyle yasaklanan barışçıl gösteri ve yürüyüş hakkına dikkat çekmek olduğunu vurgulayarak, şunları belirtti:

     “Hukuk devleti için, bağımsız savunma için yürüdüler. İçlerinde 70 yaşında olanlar da vardı ama yılmadılar, yorulmadılar. İktidar hukukun üstünlüğünden korkuyor, bu yüzden de binlerce avukatın oyunu alarak seçilmiş baro başkanlarına bu zulmü reva görüyor. Baro başkanlarına yapılan bu zulüm kabul edilemez. Kendilerine yakın ‘sarı sendikalar’ ya da kurmak istedikleri ‘sarı barolar’ da yürüme cesaretini gösterdiği zaman, acaba onlara da bu zulmü reva görecekler mi? Onlara bir damla su ve yiyecek veren dükkanlara da ceza kesecekler mi?

     Meslektaşlarım, baro seçimleri ve avukatlık kanununda yapılmak istenen değişikliğe tepki göstermektedir, başka bir amaçları olmamıştır ve olamaz da. Yaptıkları mücadele tamamen hak mücadelesidir. Tepkileri kişisel değildir, hukuk camiası ve insanlık adına gösterdikleri tepkilerdir.”

      CHP Milletvekili Av. Kılıç, bir ülkede adalet için mücadele eden savunmanın temsilcisi olan avukatların haklarını kullanmasının polis müdahalesi ile engellenmesi durumunda o ülkede adaletten söz edilemeyeceğini vurguladı.

 

           -“AKP 18 yılda Adalete susamış milyonlar yarattı"

 

     Türkiye’nin laik, sosyal ve hukuk devleti olduğunun ve bunun da Anayasa ile güvence altına alındığının altını çizen Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, AKP iktidarları döneminde bu güvencelerin tek tek yıkıldığını vurguladı.

     CHP’li Av. Sevda Erdan Kılıç, şunları kaydetti:

   “Ülke öyle bir hale geldi ki sosyal medyadan paylaşım yapanın kapısına polis gönderdiler, doğru haberi yapan gazetecilerin kapısına polis gönderdiler, ‘kadınlar öldürülmesin’ diye eylem yapan kadınları copladılar, gaza boğdular. İktidarın hoşuna gitmeyecek şekilde herhangi bir şeye itiraz eden herkes gözaltına alınmaya ve tutuklanmaya başlandı. Dün de İstanbul İl Başkanımız Sayın Canan Kaftancıoğlu’nun 7 yıl önce yapmış olduğu sosyal medya paylaşımlarından dolayı istinaf mahkemesi tarafından cezası onandı. Bu gözaltılar, bu tutuklamalar hukuki değil, siyasidir. Bizim de mücadelemiz her zaman olduğu gibi hak, hukuk, adalet içindir. Yaratılmak istenen korku imparatorluğunun bir parçası değil, bu korku imparatorluğunu, faşizmi yıkan özne olacağız. Çünkü AKP iktidarları 18 yılda adalete susamış milyonlar yarattı. Bu milyonların umudu; Laikliğe, Sosyal Devlete, Adalete, Demokrasiye, Liyakate ve Hukukun Üstünlüğüne inanan Cumhuriyet Halk Partisidir. Demokrasi olmazsa Hukuk olmaz, Hukuk olmazsa Adalet olmaz!”

Bu haber 874 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki: Mikrofonu atıp giderim
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki:...
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi Bornova'ya gösterecek olan bizleriz’’
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()