Sancar Maruflu "Kemeraltı'nın Sahibi Konak Belediyesi'dir. "

İzmirlilerin yakından tanıdığı ve sevdiği İzmir’in Babası olarak da bilinen Sancar Maruflu Kemeraltı Sohbetlerinin 19 Mayıs özel yayın konuğu oldu.

21 Mayıs 2020 - 10:24

Yıllarını İzmir ve İzmir’e hizmet etmeye adamış olan Sancar Maruflu dikkat çeken açıklamalarıyla gündeme damgasını vurdu.

Kemeraltı Sohbetleri 19 Mayıs Özel programında Kemeraltı Hayat Platformu’ndan Berna Can’ın sorularını yanıtlayan Sancar Maruflu İzmir, Kültür Park ve Yerel yönetimlerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Uzun yıllar yerel yönetimlerle beraber çalışmış olan Strateji ve İletişim uzmanı Sancar Maruflu;

“Fikrimi sorsalardı EXPO’yu İzmir’e Getirirdik.”

Yerel yönetimler nasıl olmalı sorusuna “ 73 senesindeki çocuk şenliklerinden, Piriştina döneminde üniversite bölümünü bile biz getirdik. Piriştina bize güvendi. Expo’yu da “fikrimi sorsalardı bambaşka fikirlerim vardı yardım ederdim. İzmir’e alırdık. Ancak soran olmadı “ dedi.

Bir insan gözlerini açtığı andan itibaren, son nefesine kadar söz sahibi olan ve ilişki kuracağı belediyelerdir. O yüzden eski belediyeler çok teferruatlı düzenlenmiştir. Bakın şu an Eşrefpaşa hastanesi belediyenindir. Alyanak döneminin yıllar önce kurduğu Tansaş gibi modeli Halk Bakkal kuruldu. Halka hesaplı gıda ve yardım önemli konular. Bu yüzden belediyeler çok önemli.

Belediyelere her anlamda sorumluluk, yetki, para ve imkan vermek gerekir…”

Bu pandemi döneminden sonra çağ değişecek. Bu dönemin sonunda belediyelerin önemi çok daha fazla anlaşılacak. Örneğin bu kadar çok parlamenter olmayacak ben size söylemiş olayım.

“BELEDİYE MECLİSLERİNİN AĞIRLIKLARI ARTTIRILMALI”

Kaliteli insanlar belediye meclislerinde yer almalı.. Doktorlar, sağlıkçılar, sporcular, mimarlar olmalı. “ diyen Maruflu liyakat unsurunun her yerde çok büyük öneme sahip olduğunu söyledi.

“KÜLTÜRPARK’TAKİ HANGARLAR STATİK OLARAK ÖMRÜNÜ DOLMUŞTUR. DERHAL KALDIRILMALIDIR.”

Kültürpark a verdiği destekle de bilinen Sancar Maruflu Kültürk Parkla ilgili gelen sorulara

“Kültür parktaki hangarların statik olarak da ömrünü doldurduğunu, Tunç Soyer’in kendisine bu konuda söz verdiğini ekleyen Sancar Maruflu yakından takip ediyorum ancak halen bir girişim yok. “Derhâl” kaldırılmalıdır” dedi. Yine Kültür Park’ta Manolya Ağaçlarının olduğu bölgeye yapılmaya çalışılan tuvalet inşaatının bölge muhtarının girişimleri ve haber vermesi üzerine kaldırıldığını sözlerine ekleyen Maruflu “ Kültür park adı gibi kültürün yuvası olmalıdır. “dedi.

 

“İZMİR’E HİZMET ETMEK İÇİN İZMİR’İ SEVMEK LAZIM”

İzmir yerel yönetiminde Ankara kadrosundan gönderilen memur kadroları eleştirisine “ doğrudur, İzmir’e İzmirlinin yönetmesi, İzmir’i sevenlerin yönetmesi gerekir. Ben istesem milletvekili bile olabilirdim ama tercih etmedim. Bu görevlerimi İzmir’e ve İzmir i severek yaptım.

Bir partinin genel başkanı önerme yapabilir ama bunun içinde bir sandık kurulmalı ön yoklama-ön seçim yapılmalıdır. Kontenjanı Ankara’da olsun. İzmir’i bilmeyeni kalkıp İzmir’e gönderme. Tanımıyoruz biz. O da İzmirli olmak için bir çalışma içine giriyor. Gelen kişi de zorlanıyor. “ dedi.

 

“Kemeraltı’nın sahibi Konak Belediyesi’dir ve İzmir Büyükşehir Belediyesi de destekleyici belediye olmalıdır.”

Kemeraltı ile ilgili soru ve sorunlara da değinilen söyleşide “ vaktiyle Kemeraltının aydınlatma çalışmalarına başlanmıştı fakat engelledi, bir şekilde önüne geçildi. Ben hala Kemeraltı’ndan giyinirim. Kemeraltı İzmir’in en önemli değeridir. İzmirliler başka yere gitmez alışveriş için , Kemeraltı’na gelirler.

Neler yoktur ki çarşıda. İzmir’in ilk dişçisinden, parfümerisine hepsi Kemeraltı Çarşısı’nda yer alır. Ben Türkiye’nin ve dünyanın bütün çarşılarını inceledim ama Kemeraltı’nın üzerine başka bir çarşı görmedim. Dünyada eşi yok Kemeraltı Çarşısı’nın.

Kemeraltı’nı yerel yönetim korur, kemeraltılılar korur.”

Kemeraltı’nı yaşatmak için yerel yönetimler birlikte çalışmalı bir Kemeraltı Müdürlüğü kurulmalıdır. Şirketlerle olmaz, şirketlerin hisseleri vardır ve yarın o hisselerin kime geçeceği belli olmaz. “

 

Bu haber 2159 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kocagöz’ün ANET’teki yöneticiliği teleferiğin bakıma gireceği gün sona ermiş
Kocagöz’ün ANET’teki yöneticiliği teleferiğin bakıma...
Küçükkurt, vefatının 20. yılında da unutulmadı
Küçükkurt, vefatının 20. yılında da unutulmadı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()