Şakir Başak da "Varım" Dedi

CHP Konak İlçe Başkanı olduğu dönemde ses getiren renkli eylemleri ve muhalif tavrıyla tanıdığımız MYK Yardımcısı Mehmet Şakir Başak’ın İzmir 1. Bölge için Milletvekili adaylık başvurusu yaptığı ortaya çıktı.

05 Mayıs 2018 - 11:14 - Güncelleme: 05 Mayıs 2018 - 11:32

EGEPOLİTİK Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanlığı adaylık açıklaması sırasında Ankara’da bulunduğu öğrenilen Başak dün akşam saatlerinde başvurusunu elden yaptı.

Mehmet Şakir Başak Kimdir?

Sırtını halka ve örgütüne dayadığını ifade ederek kendini dava adamı olarak tanımlayan Başak, CHP’ de 20 yıldır aktif siyaset yapıyor. 2002 ve 2005 yılında olmak üzere iki kez Kurultay Delegeliği, 2004-2009 yılları arasında İl Genel Meclis Üyeliği, Kongre Delegeliği ve İl Başkan Yardımcılığı yapan Başak partide çeşitli görevlerde bulundu.
 

3 dönem üst üste kongre seçimlerini kazanarak Konak İlçe Başkanlığı görevine 2014 yılında başladı. 7 Bölge 7 İlçe Kardeşçe Projesi ile Türkiye’nin 7 bölgesinde birlik mesajı vermek adına 11 bin kilometre yol kat ederek Anadolu’yu gezdi. Diğer bölgelerde edindiği bilgi ve deneyimleri aktarmaları adına ilçe başkanlarını İzmir’e davet ederek sempozyum hazırladı ve Genel Merkeze rapor sundu.
 

Adalet yürüyüşünde 25 gün CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile aralıksız yürüyen tek ilçe başkanı oldu.

2018 Kurultay’ında PM adayı olarak hiçbir listede yer almadan 186 oy aldı.

İzmir İnsan Hakları Komisyonunda yer aldı. Bununla birlikte bir çok sivil toplum kuruluşu ile ortak çalışması oldu. Kamu ve sivil toplum bileşeni olan İzmir Kent Konseyi Genel Kurul Üyeliğinin yanı sıra  EGE TEKO ( Ege Tüm Engelliler Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi) toplumun dezavantajlı kişilerine katkı sağlamak amacıyla Üst Kurul Yöneticiliği, OTOKENT Galericiler Sitesi’nde 4 yıl başkan vekilliği yürüttükten sonra Mardin Federasyonu’nda 2 yıldır başkan vekilliği süreci devam etmektedir.
 

1968 yılında Mardin Ömerli doğdu. Ailesiyle 1979 yılında İzmir’e geldi. Almanya’da eğitim gördüğü süre dışında İzmir’de yaşadı.

Evli ve ikisi kız olmak üzere üç çocuğu bulunuyor.
 

Atatürk’ün “Mualimler, Cumhuriyet sizden fikri hür,  vicdanı hür, irfanı hür, nesiller ister” sözüne üzerine  laik, çağdaş ve modern eğitim verme iddiasıyla açılan  Hür Koleji’nde Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı sürdürüyor.

 

Bu haber 8823 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 3 Yorum
  • Abdullah
    5 yıl önce
    Güzel insan, adam gibi adam, Şakir Başkana başarılar diliyorum.
  • Ahmet Basan
    5 yıl önce
    Şakir Başak\'ın Millet Vekili olarak Güzel Yurdumun insanlarına faydalığı olacağı inancımız tamdır. Kendisine bu onurlu görevde başarılar diliyorum.
  • Tacim Yükrük
    5 yıl önce
    Alacağı tüm görevlerin hakkını vereceğine inancım tamdır.Kısacası \'\'YAKIŞIR \'\'.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kati Piri'nin 'Kavala-Demirtaş yaptırımı' önergesi kabul edildi, Fidan Hollanda'ya gidiyor
Kati Piri'nin 'Kavala-Demirtaş yaptırımı' önergesi kabul edildi,...
Bolululardan Tanju Özcan’a tepki: ‘Gölcük’ü Uzungöl’e çevirmeyin’
Bolululardan Tanju Özcan’a tepki: ‘Gölcük’ü Uzungöl’e...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()