Sabunlara Dikkat

Kış aylarında soğuk nedeniyle yaşam alanlarının iyi havalandırılmamasının havadaki bakteri virüs yoğunluğunu arttırdığını belirten uzmanlar, üst solunum yolu enfeksiyonlarına neden olabilen virüslerden de korunmanın en basit yolunun el temizliği olduğunu ifade etti.

29 Kasım 2018 - 09:58

Günlük hayatta sıklıkla yapılan el yıkama işleminin içerisinde doğal olan sabunların tercih edilmesi gerektiğini dile getiren uzmanlar yaşam alanlarında, ellerin mutlak yıkanması, dışarıda giyilen giysilerle evde oturulmamasının altını çizdi. Kış aylarının gelmesiyle enfeksiyonların arttığını vurgulayan Biosoapy sabunlarının yetkilisi Şadiye Çetin, “Çevremizde olduğu kadar, insan vücudunda da milyonlarca mikroorganizma yaşamaktadır. Normal erişkin bir insan elinde, temiz gibi göründüğü durumlarda bile, elin bir santimetre kare alanında 6 bin adet bakteri bulunabilmektedir.” dedi.

DIŞARIDA GİYİLEN GİYSİLERLE EVDE OTURULMAMALI

El hijyene ve kullanılan sabunların doğallığına dikkat etmemiz  gerektiğini söyleyen Şadiye Çetin şöyle devam etti:,

“Kış aylarında evlerin, iş yerlerinin, okulların, kafelerin, otobüslerin soğuk nedeniyle iyi havalandırılmaması, havadaki bakteri ve virüs yoğunluğunu arttırmaktadır. Kişilerin yoğun bir şekilde bakteri ve virüslerle teması vardır. Hijyen de ilk, temel yapılması gereken, yaşam alanlarına gelindiğinde, ellerin mutlak yıkanması, dışarıda giyilen giysilerle evde oturulmamasıdır. Bu bazen mümkün olmasa da yapmaya dikkat edilmesi gerekir.”

GRİP VİRÜSLERİ ELLERDE SAATLERCE KALIR

Üst solunum yolu enfeksiyonları ve grip gibi hastalıklara neden olabilen virüslerden de korunmanın en basit yolunun el temizliği oluğunu ifade eden Çetin, “Çoğumuz öksürürken mendil kullanmak yerine ağzımızı elimizle kapatır ve avucumuzun içine hapşırırız. Aynı havayı soluduğumuz diğer kişilerin hastalanmaması için yaptığımız bu davranış sonrasında da, aynı insanlarla tokalaşarak ayrılırız. Sonuçta elimizi bir hastalık bulaştırma aracı olarak kullanmış oluruz. Grip virüsleri ellerde saatlerce canlı kalabilir. Bu nedenle el yıkama ayrı bir önem kazanmaktadır." diye konuştu.

Çetin, içinde zararlı kimyasalların olmadığı (SLS, SLES, Paraben, Alkol ve renklendirici), içerisinde doğal anti mikrobiyal (örneğin; kekik yağı)  olan sabunların tercih edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Bu haber 1297 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()