Rusya Ulusal Varlık Fonu için TL satın almayı planlıyor

Rusya Merkez Bankası Ulusal Varlık Fonu'nda bulundurmak üzere Çin, Hindistan ve Türkiye'nin para birimlerini satın almayı planlıyor.

12 Ağustos 2022 - 19:54

ABD ve AB ülkelerinin yaptırımlarıyla karşı karşıya kalan Rusya, Ulusal Varlık Fonu'nda Çin, Hindistan ve Türkiye'nin para birimlerini bulundurmayı planlıyor.

Reuters'ın haberine göre yaptırımlar yüzünden doğrudan dolar ve avro satın alamayan Rusya Merkez Bankası, Ulusal Varlık Fonu'nda tutmak üzere TL, yuan ve rupi satın alma planı üzerinde çalışıyor.

Rusya Merkez Bankası'nın 2023-2025 yıllarına ilişkin para politikası raporunda, "Rusya Maliye Bakanlığı, Ulusal Varlık Fonu'nda dost ülkelerin para birimlerini (Türk lirası, yuan, rupi) bulundurma/harcama için bütçe kuralı mekanizmasına yönelik operasyonel bir mekanizmayı uygulama olasılığı üzerinde çalışıyor" denildi.

Rusya'da bütçe kuralına göre Ulusal Varlık Fonu daha önce yalnızca avro ve dolar satın almıştı. Ülkede Ulusal Varlık Fonu Maliye Bakanlığı'nca yönetiliyor ancak Merkez Bankası'nın yuan'ı da kapsayan uluslararası rezervlerinin de bir parçası.

Bu haber 296 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Çamdibi Kapalı Pazar Yeri’nde büyük dönüşüm başlayacak
Çamdibi Kapalı Pazar Yeri’nde büyük dönüşüm başlayacak
Başkan Tugay’a dünyadan tebrik mesajı yağdı
Başkan Tugay’a dünyadan tebrik mesajı yağdı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()