RTÜK'ten 'Hasan Can Kaya' kararı

Hasan Can Kaya'nın 'Konuşanlar' programını inceleyen RTÜK, yayıncı EXXEN’e yaptırım kararı aldı.

15 Aralık 2021 - 16:50

Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu EXXEN’de yayınlanan “Konuşanlar” programı RTÜK toplantısında ele alındı.

Üst Kurul Üyeleri, 6112 sayılı Kanunda yer alan, “Yayın hizmetleri, …..  Toplumun millî ve manevî değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olamaz" ve "Türkçenin, özellikleri ve kuralları bozulmadan doğru, güzel ve anlaşılır şekilde kullanılmasını sağlamak zorundadır; dilin düzeysiz, kaba ve argo kullanımına yer verilemez" hükümlerinin ihlal edildiği iddiasıyla EXXEN’e idari para cezası ve katalogdan çıkarma cezası uyguladı.

RTÜK, son toplantısında Netflix’te yayınlanan İspanyol yapımı bir filmi ele aldı. Söz konusu filmin "eşcinselliğin, ensest ilişkilerin ve çiftler arası eş değiştirmenin yoğun olarak işlendiği bir kurgu üzerine inşa edildiğini" belirten Üst Kurul, "bu durumun toplumun manevi değerlerine ve genel ahlaka aykırı olduğu" gerekçesiyle yapımın yer aldığı Netflix’e idari para cezası ve katalogdan çıkarma cezası verdi.

Bu haber 376 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()