RTÜK Kızılcık Şerbeti dizisinin yayınını kesti

Show TV'de yayınlanan Kızıl Şerbeti dizisi, RTÜK'ün verdiği ceza nedeniyle yeni bölümü ile izleyicilerin karşısına çıkamadı.

15 Nisan 2023 - 13:22

Show TV'de yayınlanan Kızılcık Şerbeti dizisi "muhafazakar aile yapısına saldırı" iddiasıyla geçtiğimiz günlerde RTÜK'ten ceza almıştı.

RTÜK, Show TV ekranlarında yayınlanan Kızılcık Şerbeti dizisindeki "kadına şiddet ve zorla evlendirme" sahnelerinden dolayı 5 hafta durdurma ve 1,5 milyon TL'lik para cezası vermişti.

Show TV, bu akşam RTÜK’ün son dakika aldırdığı kararla ilgili yeni bir hamle yaptı. Kanal yönetimi kendilerine e-posta ile iletilen mahkeme tebligatının posta yoluyla ulaşması gerektiği için dizinin yayınlanmasına karar verdi.

Gazeteci Birsen Altuntaş'ın aktardığına göre, Kızılcık Şerbeti dizisinin yeni bölümü yayınlanacaktı. Ancak özetin yayınlandığı sırada Show TV lisans iptali riski nedeniyle yayını kesmek zorunda kaldı.

Dizi oyuncusundan tepki

Öte yandan Kızılcık Şerbeti yerine 'İslamofobi'yi anlatan kamu spotu yayına alındı.

Dizinin oyuncularından Müjde Uzman RTÜK yayını durdurma kararına tepki gösterdi. Uzman, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Önce son dk yasak, sonra tamam yayınlayın ,sonra neee alakaysa “İslamofobi” konulu, belgesel demeye dilimin varmadığı bir yayın?? Propagandaya karşıyız deyip üstelik? Hem de zorla, hem de ülke dingonun ahırıymış gibi kararsız kararlarla? Müdahale mi deseydim yoksa! #KızılcıkŞerbeti" dedi. 

Bu haber 298 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki: Mikrofonu atıp giderim
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki:...
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi Bornova'ya gösterecek olan bizleriz’’
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()