Rotary'den orman yangınlarına köklü çözüm!

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu Temmuz ayında Muğla’da çıkan orman yangınları sonrası bölgeye aldığı 9 adet Mobil Yangın Söndürme Cihazlarını teslim etti.

27 Ekim 2021 - 13:36

Geçtiğimiz Temmuz ayında Muğla ilinin pek çok noktasında çıkan orman yangınlarına yönelik sürdürülebilir projeler yapmak üzere harekete geçen rotaryenler yaraları sarmaya devam ediyor.

Bodrum Rotary Kulübü’nün kurduğu Bozalan, Gökbel ve Mazı Köyü Toplum Birliği; Karia Rotary Kulübü’nün kurduğu Beyciler, Gökpınar ve Fesleğen Köyü Toplum Birliği ve Mylasa Rotary Kulübü’nün kurduğu Akçakaya, Çökertme ve Gürceğiz Köyü Toplum Birliklerine 1’er adet Su Deposu, Yangın Söndürme Motoru Teçhizatı ve 3 Adet Römork’tan oluşan Mobil Yangın Söndürme Ekipmanları teslim edildi. Törene Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Rotary 2440. Bölge Federasyon Başkanı Nedim Atilla, 13. Grup Kulüpleri Federasyon Başkan Yardımcısı Ayşe Özmen, Bodrum Rotary Kulübü Başkanı Jülide Tuncel, Karia Rotary Kulübü Başkanı Saide Kurt ve Mylasa Rotary Kulübü Başkanı Ünsal Orhan ile birlikte köylerde kurulan Toplum Birliklerinin muhtarları katıldı.

Ülkemizde ve Dünya da meydana gelen yangınların, ekolojik sistemin zarar görmesinde önemli bir tehlikeye yol açtığını dile getiren Rotary 2440. Bölge Federasyon Başkanı Nedim Atilla, “2021 yılı Temmuz ayında başlayıp yaklaşık olarak 15 gün süren orman yangınları, geçmiş yıllara göre 3 kat artış göstermiştir. Yaşanılan iklim değişikliği ile bu artış bizleri yangına karşı mücadelede önceden önlem almak için daha duyarlı olmaya yönlendirmiştir. Bu amaçla, mobil yangın söndürme sistemleri ile, yangına önceden hazırlıklı olabileceğimiz, pratik ve aynı zamanda herkesin hızla öğrenip kullanabileceği ve aynı zamanda hemen yangın söndürmeye müdahale edebileceği basit bir sistemi projelendirdik ve devreye aldık. Sistem en fazla bir veya iki kişi ile kullanım sağlayarak efektif bir çalışma alanı sağlamaktadır. Bu sebeple bölgede kulüplerimiz vasıtasıyla kurduğumuz 9 adet Tolum Birliğimiz ile bir yandan yaraları hızla sarmaya çalışırken diğer yandan yangına önceden hazırlıklı olabileceğimiz bu sistem geliştirmiş olduk. Gerçekleştirdiğimiz bir diğer önemli işler ise yangından zarar görmüş ailelerimizin çocuklarına eğitim bursu imkanı sağlamak oldu. Bölgeye bağlı 67 kulübümüzden gelen desteklerle ilk etapta yaklaşık 70 öğrenciye burs imkanı sağladık, sağlamaya devam ediyoruz. Kurduğumuz bu Toplum Birlikleri ile evleri yanmış, zeytin ağaçları, arı kovanları, hayvanları telef olmuş ailelerimize sırasıyla elimizden gelen yardımı sağlamaya çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde arı kovanı ve canlı hayvan desteklerimiz de sürecek. Tüm üyelerimize ve de 2420 Bölge Guvernörümüz Gülperi Gürpınar’a sonsuz teşekkürler.” şeklinde konuştu.

Bu haber 249 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
Meslek Liseli Gençler Atık Mandalinaları Ekonomiye Kazandırıyor
Meslek Liseli Gençler Atık Mandalinaları Ekonomiye Kazandırıyor

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()