Rıza Bey Apartmanı davasında ara karar açıklandı

İzmir'de depremde 36 kişinin yaşamını yitirdiği Rıza Bey Apartmanı sorumlularının yargılandığı davanın ikinci duruşmasında ara karar açıklandı.

11 Eylül 2021 - 11:30

Ege Denizi'nde Seferihisar açıklarında, geçen yıl 30 Ekim'de meydana gelen, 115 kişinin yaşamını yitirdiği 6,6 büyüklüğündeki depremde yıkılan Bayraklı ilçesindeki 8 katlı Rıza Bey Apartmanı'nda 36 kişi yaşamını yitirmiş, 17 kişi de yaralanmıştı.

Rıza Bey Apartmanı sorumlularının yargılandığı davanın ikinci duruşması bugün görüldü. Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti tutuklu sanıklardan, projede binanın sürveyanı olarak imzası bulunan Durak Kayar'ın tahliyesine karar verirken, diğer tutuklu sanıklar statik-betonarme proje müellifi Tamer Peker, müteahhit Hasan Hüseyin Özkan ve projede mimar ve fenni mesul olarak imzası bulunan Ali Serdar Bayram’ın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Dava, 19 Kasım’a ertelendi.

Ara kararın açıklanması öncesinde savunması alınan sanıklardan statik-betonarme proje müellifi İnşaat Mühendisi Tamer Peker, "Projeyi hazırladım ve teslim ettim. Daha sonra kontrol için inşaat alanına hiç gitmedim. Projeyi bitirdikten sonra inşaat alanına kontrol için gitmem için bir talep olmadı. Böyle bir zorunluluğum ve sorumluluğum da yoktu. Fenni mesul olarak sorumlu bir arkadaş vardı. İmzaladık, projeyi verdik, inşaatı nasıl yaptılar bilmiyorum. O dönemdeki kanunlara göre bundan fenni mesul sorumludur. Her yaptığım projede, kendim veya akrabalarım oturacakmış gibi çalıştım. 'Müteahhidin cebinden para çıkmasın' diye ben neden uğraşayım? Her malzemeyi bir üst kaliteden yazdım" dedi.

Bu haber 384 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Cumhuriyet Meydanı çocukların gösterileriyle renklendi
Cumhuriyet Meydanı çocukların gösterileriyle renklendi
Başkan Tugay CHP'nin 23 Nisan törenine katıldı
Başkan Tugay CHP'nin 23 Nisan törenine katıldı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()