Rifat Sait: ''Türkiye'de istihdam paradoksu var''

Torbalı Ticaret odasında İŞKUR ve KOSKEB destekleri anlatıldı

18 Mart 2016 - 10:15

İzmir'in Torbalı Ticaret odasında, üyelere  İŞKUR ve KOSKEB destekleri anlatıldı. Düzenlenen toplantıya Ak Parti Sivil Toplum ve Halkla ilişkiler Başkan yardımcısı ve 24.Dönem İzmir milletvekili Rifat Sait, Torbalı Ticaret odası başkanı Abdulvahap Olgun, İŞKUR İzmir müdürü Kadri Kabak , KOSGEB Kuzey Bölgesi müdürü Dr. Özgür Armaneri  katıldılar.

Toplantıda bir konuşma yapan Rifat Sait, devletimiz İŞKUR, KOSGEB ve Ekonomi Bakanlığı kanalıyla KOBİ'lerimize büyük destek veriyor. İŞKUR'un işbaşı eğitim projesi ile bir çok vatandaşımıza iş imkanı sunuluyor. Şirketler çalıştırdıkları toplam elemanın %10'nu kadar yeni eleman alabiliyor ve bu elemanların asgari ücret maaşlarını bir yıl boyunca devlet ödüyor. Diyelim ki bir firmada mesela 30 kişi çalışıyor, bu firma %10 kadar yani 3 tane eleman alabilir ve bu 3 elemanın asgari ücret nispetinde maaşını bir yıl boyunca İŞKUR öder. İŞKUR'un böyle güzel bir desteği var ama kullanılmıyor. Şirketler İŞKUR ve KOSGEB'in imkanlarından yeteri kadar yararlanmıyor. Bir yanda Türkiye'de %10,8 dolaylarında işsizlik var diğer yanda İŞKUR' UN sunduğu binlerce iş imkanı  var. İŞKUR'un web sayfasına girdiğinizde binlerce iş imkanını görebiliyorsunuz. Diğer yanda KOSGEB'in firmalarımıza sunduğu sayısız destekler. Marka tescili olan KOBİ'lerimizin yararlanabileceği o kadar güzel imkanlar var ama yararlanmıyorlar. Hatta maalesef bu kurumların nasıl imkanlar sağladıklarını bile tam olarak bilmiyorlar. Ayrıca Ekonomi Bakanlığımızın, Kalkınma ajanslarımızın ve AB Bakanlığımızın sayısız destekleri mevcut.Ne kadar araştırıyoruz, ne kadar biliyoruz ve ne kadarını kullanabiliyoruz. KOBİ'lerimize sesleniyorum. Devletin sağladığı imkanları öğrensinler ve lütfen istifade etsinler. Bu imkanları kullananlar ve kullanmayanlar var. dedi.

Sait, Mayıs ay'ında Torbalı Ticaret odasıyla birlikte Arnavutluk, Kosova ve Karadağ'ı kapsayan bir Balkan iş gezisi yapmak istediklerini ve bu iş gezisi için KOSGEB'den destek alabileceklerini belirtti.

Bu haber 1492 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Çamdibi Kapalı Pazar Yeri’nde büyük dönüşüm başlayacak
Çamdibi Kapalı Pazar Yeri’nde büyük dönüşüm başlayacak
Başkan Tugay’a dünyadan tebrik mesajı yağdı
Başkan Tugay’a dünyadan tebrik mesajı yağdı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()