Rekortmen yüzücüden ‘çevre’ mesajı!

İEF’de Başkan Tugay’dan Emre Erdoğan’a plaket Karşıyaka Belediyesi, dünyanın en zorlu parkurlarından Japonya Tsugaru Boğazı’nı yüzerek geçmeyi başaran ilk Türk olan Karşıyakalı sporcu Emre Erdoğan’ı 88. İzmir Enternasyonal Fuarı’ndaki standında konuk etti. Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve 1912 Karşıyaka Derneği Başkanı Cem Karagözlü, elde ettiği büyük başarıdan dolayı rekortmen sporcuya plaket verdi.

12 Eylül 2019 - 13:57

“GURUR DUYUYORUZ”

Yüzmede dünyanın en zor deniz geçişleri olarak kabul edilen Oceans Seven (Okyanusun Yedilisi) parkurunu tamamlama hedefiyle daha önce Cebelitarık Boğazı, İngiliz Kanalı ve Catalina Boğazı'nı geçen ve geçtiğimiz ay da Tsugaru etabını tamamlayan Emre Erdoğan’ı kutlayan Başkan Tugay “Karşıyaka bu ülkeye pek çok şampiyon yetiştirmiş bir kenttir. Gururumuz olan sporcularımızdan biriyle bugün tanışma fırsatı buldum. Ama adını ve başarılarını duyduğum ilk günden beri kendisinin hayranıyım. Böyle Karşıyakalılar, böyle İzmirliler olduğu için gurur duyuyoruz. Onlardan herkese örnek olacak çalışmalar yapmalarını bekliyoruz. Zaten Emre de en büyük amacının çevre sorunlarına dikkat çekmek olduğunu söyledi. Hepimizin çevre sorunları ile ilgili bireysel olarak bir şeyler yapması gerektiğini anlatmaya çalışırken, bunu bu kadar güzel bir şekilde ifade eden bir sporcumuzun olması çok onur verici. İnşallah bundan sonraki süreçte birlikte daha güzel çalışmalar, ortak projeler yapma fırsatımız olacak. Kendisini kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

 

“AMACIM ÇEVREYE DİKKAT ÇEKMEK”

Emre Erdoğan ise şunları kaydetti: “Öncelikle Başkanıma çok teşekkür ediyorum. 7 Deniz benim en büyük projelerimden bir tanesi ama Başkanımızın dediği gibi, çevreye dikkat çekmeyi amaçladığım için büyük bir proje. Bugün denizlerde yaşayan milyonlarca canlı plastikler ve bizim atıklarımız yüzünden hayatını kaybediyor. Milyonlarca insan denizdeki atıklar yüzünden kanser ve benzeri hastalıklarla mücadele etmek zorunda kalıyor. Eğer kısa zamanda bizler uyanmazsak, bunun bir sorun olduğunu idrak edemez ve bununla ilgili harekete geçmezsek bu yüzmeler de boşuna olacak, bu konuşmalar da boşuna olacak. Denize girip bir çöp gördüğünüzde lütfen yanından geçip gitmeyin. Bir çöp torbası alın ve o çöpü denizden çıkarın. Emin olun bir kişinin yaptığı şey, bir çok şeyi değiştirebilecek güce sahip. Buna ben bizzat şahit oldum. Bir gün plajda bir kişi torba alıp çöpleri topladı, onun arkasından birkaç kişi daha topladı. Günün sonunda o plaj tertemizdi. Lütfen buna kalpten inanın. Hepinize tekrardan çok teşekkür ediyorum, sağ olun.”

 

KARŞIYAKA VE SPOR

Fuarda dün ‘Karşıyaka ve Spor’ teması ile ziyaretçilerini ağırlayan Karşıyaka Belediyesi standında; çocuk jimnastik grubu, judo ve KSK One Team ekibinin bateri eşliğindeki fonksiyonel kuvvet antrenman gösterileri ile Haluk Işık moderatörlüğündeki Okan Yüksel söyleşisi de yoğun ilgi gördü.

 

Bu haber 1000 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kati Piri'nin 'Kavala-Demirtaş yaptırımı' önergesi kabul edildi, Fidan Hollanda'ya gidiyor
Kati Piri'nin 'Kavala-Demirtaş yaptırımı' önergesi kabul edildi,...
Bolululardan Tanju Özcan’a tepki: ‘Gölcük’ü Uzungöl’e çevirmeyin’
Bolululardan Tanju Özcan’a tepki: ‘Gölcük’ü Uzungöl’e...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()