Prof. Dr. Engin Berber: Kınamayla falan yanıt olmaz

Türk bandıralı bir ticaret gemisinin Doğu Akdeniz'de durdurarak uluslararası hukuka aykırı bir şekilde aranmasına tepki gösteren Prof. Dr. Engin Berber bir an önce yapılan bu eyleme karşılık verişmesi gerektiğini belirtti.

23 Kasım 2020 - 18:38 - Güncelleme: 23 Kasım 2020 - 19:11

Türkiye'den Libya'ya gıda ve boya gibi muhtelif maddeler taşıyan Türk bandıralı geminin Doğu Akdeniz' de durdurularak uluslararası hukuka aykırı bir şekilde saatlerce aranmasına tepkiler sürüyor.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Engin Berber, bir daha benzer bir işlemin gerçekleşmesini engelleyecek adımların Türkiye tarafından mutlaka atılacağına inandığını da dile getirdi.

Kınamayla yanıt olmayacağını da belirten Berber Avrupa Birliği' nin 10 Aralık toplantısından önce gerekeni yapıp yapamayacağını da sorduğu paylaşımını "Çok açık söylüyorum, bu yasa dışı eylemi yapan Almanya ve Yunanistan' a ait birer ticaret gemisinin aiclen açık denizde durdurulup aranma yapılmalıdır" ifadeleriyle sonlandırdı.

Ege Üniversitesi Siyasi Tarih Anabilimdalı Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Engin Berber paylaşımını Türkçe ve Yunanca olarak yaptı.

Bu haber 1364 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()