Prof. Dr. Ceyhan'dan 'maske' tepkisi: Virüs korktu, kaçıyor

Sağlık Bakanı Koca'nın duyurduğu maske zorunluluğuna ilişkin kararları değerlendiren Prof. Dr. Ceyhan, "Virüse karşı silahları indirdik, bağrımızı açarak saldırıya geçtik" dedi.

07 Mart 2022 - 11:20

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, maske zorunluluğunun açık alanda ve havalandırmanın iyi olduğu kapalı alanlarda kaldırılması kararını değerlendirdi. Geçtiğimiz günlerde Bilim Kurulu toplantısı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın duyurduğu kararlara göndermede bulunarak "Silahları indirip saldırıya geçince virüs şaşırdı, ricat halinde kaçıyor. Meğer vaka sayılarının artmasının nedeni maske ve diğer önlemlermiş" ifadelerini kullanan Prof. Dr. Ceyhan, "Virüse karşı silahları indirdik, bağrımızı açarak saldırıya geçtik" dedi. 

'HER GÜN BÖYLE AZALMALAR TUHAF OLUYOR'

"Diğer ülkelerin vaka sayısı eğrisi zikzaklar çiziyor. Bir düşüp bir artıyor. Azalsa bile böyle azalıyor. Her gün böyle büyük azalmalar tuhaf oluyor. Bence arada bir artsa daha uygun olur" sözleriyle resmi salgın verilerine de işaret eden Ceyhan'ın Twitter hesabından yaptığı açıklamalar şöyle: 

"Silahları indirip saldırıya geçince virüs şaşırdı, ricat halinde kaçıyor. Meğer vaka sayılarının artmasının nedeni maske ve diğer önlemlermiş. Her ne kadar çalıştığımız hastanelerde vaka sayısında belirgin bir azalma görmüyorsak da, bakanlığın verdiği rakamlara göre her gün vaka sayısı 5-10 bin azalıyor. Biraz azalma hızı yavaşlamazsa, bütün dünyaya keşfettiğimiz bu salgın kontrol yöntemini yani aşı yok, maske yok, önlem yok yöntemini izah etmek zorunda kalacağız. Viruse karşı silahları indirdik, bağrımızı açarak saldırıya geçtik.

Virus korktu, kaçıyor önümüzde. 3-4 güne denize dökeriz. Bu defa da niye önlem aldınız diye soracaklar. 3 ay önce önlemleri kaldırsanız, vakalar sıfırlanmıştı diyecekler.  Diğer ülkelerin vaka sayısı eğrisi zikzaklar çiziyor. Bir düşüp bir artıyor. Azalsa bile böyle azalıyor. Her gün böyle büyük azalmalar tuhaf oluyor. Bence arada bir artsa daha uygun olur." 

Bu haber 275 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
Başkan Tugay’a dünyadan tebrik mesajı yağdı
Başkan Tugay’a dünyadan tebrik mesajı yağdı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()