Patronlardan ortak açıklama: Birinci öncelik fiyat istikrarı

TOBB, TESK, TÜSİAD ve MÜSİAD tarafından yapılan ortak açıklamada, 'birinci öncelik fiyat istikrarı' denildi.

26 Ocak 2021 - 16:07

TOBB, TESK, TÜSİAD ve MÜSİAD tarafından yapılan ortak açıklamada, tedarik zincirlerinde ciddi aksamaların yaşandığı belirilirken, "ekonomik büyüme ve istihdam için Türkiye’nin birinci önceliğinin fiyat istikrarı olduğuna inandıkları" ifade edildi.

Fiyat istikrarı sağlanmadan ekonomide başlayan her canlanmanın kısa süreli olacağının belirtildiği açıklamada, “Bu nedenle, ülkemizin hak ettiği refah artışını sağlamak için fiyat istikrarını bir ön koşul olarak görmekteyiz. Fiyat istikrarının sağlanmasıyla Türkiye’de yatırım ortamı iyileşecek, öngörülebilirlik artacak, böylece katma değeri yüksek yeni teknoloji yatırımlarını ülkemize çekmek mümkün olacaktır” denildi.

Yeni ekonomik reform gündeminin yakından takip edildiğine vurgu yapılan açıklamada, “Enflasyonla mücadelenin öncelikli hedef olmasını destekliyoruz. Enflasyonla mücadeleye yönelik Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Merkez Bankası koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda bir kamu-özel sektör istişare sürecinin son derece faydalı olacağı kanaatindeyiz” ifadesi kullanıldı.

Salgın günlerinde emekçiler büyük bir krizin içine yuvarlanırken, patronlar kar rekorları kırmaya devam etmişti.

Bu haber 471 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()