Pasta Festivali Pastart İzmir, mutfak tarihçilerini buluşturacak...

27-29 Eylül 2019 tarihleri arasında Kültürpark’ta düzenlenecek PASTART İZMİR - Uluslararası Pastacılık, Tatlıcılık, Şekercilik ve Unlu Mamuller Festivali Dünya Rekoru Denemesi, Uluslararası Pasta Kupası, yarışmaları, tadımları ve tanıtımlarının yanı sıra konferansları ile de dikkat çekecek. Türkiye’nin önde gelen mutfak araştırmacı ve tarihçileri Pastart için İzmir’e geliyor.

09 Ağustos 2019 - 11:09

İzmir, uluslararası çapta bir büyük organizasyona hazırlanıyor. Pasta ve tatlı dünyasının temsilcileri İzmir’de Eylül ayında gerçekleştirilecek etkinlikte buluşacak. 20 ülkeden pasta şefinin konuk olacağı, 500 firmanın katılacağı ve 1000’i aşkın pasta şefinin hünerlerini sergileyeceği PASTART İZMİR- Uluslararası Pastacılık, Tatlıcılık, Şekercilik ve Unlu Mamuller Festivali pasta ve pastacılarının yanı sıra düzenlenecek konferans ve paneller dizisi ile de dikkat çekecek.

Araştırmacı Yazar Nejat Yentürk’ün koordinatörlüğünde gerçekleşecek Pastart Buluşmaları’na Türk mutfağının tarihine ışık tutan isimler konuk olacak. Nevin Halıcı, Priscilla Mary Işın, Ahmet Örs, Nihal Kadıoğlu Çevik ve Nejat Yentürk, Pastart kapsamında düzenlenecek konferanslarda Anadolu’nun ve İzmir’in unutulmuş tatlılarını; günümüzde pastacılığın ulaştığı yaygınlığı ve bu sürecin getirdiklerini ele alacak.  

Türk tatlı kültürünün değişik yönlerine eğilecek Pastart Buluşmaları, 27-28-29 Eylül tarihlerinde düzenlenecek. Festival kapsamında sektörü yakından ilgilendiren gelişmelerin aktarılacağı mevzuat panelleri ve duayen söyleşiler de dikkat çekecek.  

Bilginize sunar ilginize teşekkür ederiz.

Nevin Halıcı Geleneksel Konya Yemekleri, Ege Bölgesi Yemekleri, Akdeniz Bölgesi Yemekleri, Türk Mutfağı, Nevin Halıcı's Turkish Cookbook, Güneydoğu Anadolu Bölgesi Yemekleri, Sini'den Tepsiye Klasik Türk Mutfağı, Konya'da Kışlık Yiyecekler Üzerine Bir Araştırma, Karadeniz Bölgesi Yemekleri, Sufi Cousine, Açıklamalı Mutfak ve Yemek Terimleri Sözlüğü yayımlanmış eserleridir. Kitapları İngilizce ve Almancaya çevrilmiştir.

Pricilla Mary Işın Fenni Tabahat, Osmanlı Mutfak İmparatorluğu, Osmanlı Mutfak Sözlüğü, Gülbeşeker - Türk Tatlıları, Avcılıktan Gurmeliğe Yemeğin Kültürel Tarihi, Anadolu Kuş Adları kitaplarının yazarı olan Işın’ın eserleri farklı dillere çevrilmiştir. “Geleneksel mutfak ancak geleneksel ürünlerle yaşayabilir” düşüncesiyle 2006 yılında Türkiye Meyve Mirasını Koruma ve Veritabanı Oluşturma Projesi içerisinde yer almıştır. Bountiful Empire: A History of Ottoman Cuisine başlıklı kitabıyla 2019 Gourmand Awards Best in the World ödülü sahibidir.

Ahmet Örs Lezzetli Sohbetler kitabı, gazete ve dergilerdeki yazılarıyla kent insanının yeme içme konusuna bilinçle eğilmesine önderlik etmiş isimlerdendir. Ülkemizin mutfak kültürüne ilişkin en önemli sivil toplum örgütlerinden biri olan; Mutfak Dostları Derneği’nin başkanlığını da yürütmüştür.

Nihal Kadıoğlu Çevik Folklor araştırmacısı olan Çevik, Hünkar Beğendi- 700 Yıllık Mutfak Kültürü kitabının editörlüğünü üstlenmiş; Gürcü Mutfağı, Hamsi - Kurban O Göze: Deniz, Tarih ve Mutfak Kültürü eserlerini kaleme almıştır. Kültürel Araştırmalar Vakfı Mutfak Kültürü Araştırmaları Programı Koordinatörü – UNESCO Sorumlusu olarak görev yapan Çevik, çeşitli AB projelerinin yürütücülüklerini üstlenmiştir.

Nejat Yentürk İzmir kent kültürü araştırmacısı Yentürk, koleksiyoncu kimliğiyle de tanınıyor. Ayaküstü İzmir -  Sokak ve Fırın Lezzetleri kitabıyla Dünya Kitap Ödülleri 2018 - Gastronomi Kitabı ödülü sahibi olan Yentürk, Pastart Festivali kapsamında düzenlenen Pastart Buluşmaları’nın koordinatörlüğünü üstleniyor.

 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haber 1320 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki: Mikrofonu atıp giderim
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki:...
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi Bornova'ya gösterecek olan bizleriz’’
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()