Papa Erbil'de ayine katıldı: 'Kürt halkını gönülden selamlıyorum'

Katolik Kilisesi lideri Papa Francis, Erbil'de bir stadyumda 10 binin üzerinde kişinin katıldığı ayinde konuştu. Papa 'Kürt halkını gönülden selamlıyorum' dedi.

08 Mart 2021 - 08:30

Katolik Kilisesi lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Francis, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) başkenti Erbil’de katıldığı ayinde, “Kürt halkını gönülden selamlıyorum” dedi.

Erbil’deki Franso Hariri Stadyumu'nda düzenlenen ayine 10 binden fazla kişinin katıldığı belirtildi. Rudaw'ın haberine göre ayine IKBY Başkanı Neçirvan Barzani, Başbakan Mesrur Barzani ve Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani de katıldı.

Ayinde yaptığı konuşmada, “Irak'ta pek çok kişinin görünür ve görünmez şiddetin yaralarını taşıdığını” belirten Papa Francis, “Kilise Irak'ta yaşıyor ve Mesih içinde” dedi.

“Kürt halkını gönülden selamlıyorum” diyen Papa Francis, “Şimdi Roma'ya dönüş zamanım yaklaşıyor, ancak Irak her zaman kalbimde kalacak” ifadelerini kullandı.

Bu haber 733 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
 Sakız ağacı fidanları toprakla buluştu
Sakız ağacı fidanları toprakla buluştu

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()