Pandemide 'müteahhitlik giderleri'ne 50 milyar TL harcandı!

Koronavirüs salgınında geçen yıl ‘müteahhitlik giderleri’ adı altında yaklaşık 50 milyar TL harcandı. Danışman firmalara 31 milyar TL aktarılırken ‘örtülü ödenek’ten 2 milyar TL kullanıldı.

16 Ocak 2021 - 14:32 - Güncelleme: 16 Ocak 2021 - 16:08

Birgün’den Hüseyin Şimşek’in haberine göre; Kamunun ellerindeki değerli taşınır ve taşınmaz malları elden çıkaran ve bunun yerine ‘kiracılık’ sistemini getiren AKP, kamunun kira harcamaları için bir yılda 2 milyar 527 milyon TL harcadı. Lüks makam araçlarını kamuda yaygınlaştıran iktidar, kiralık araçlar için bir yılda 557 milyon TL harcarken hizmet binalarına ise tam 614 milyon TL ödedi. Kamunun kiraladığı ‘uçakların’ bir yıllık bedeli ise 408 milyon TL’ye ulaştı.

ARABA SEVDASI

AKP’nin ‘araba sevdası’ kiralık araçlarla da sınırlı kalmadı. Kamu kurumlarının taşıt alımları kalemi, 2020 yılında 1 milyar 230 milyon TL’yi geride bıraktı. Geçen yıl 342 milyon TL değerinde ‘hava taşıtı’ alımı yapıldı. 404 milyon TL ise ‘kara taşıtı’ alımlarına harcandı.

ÖRTÜLÜ 2 MİLYARI GEÇTİ

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan döneminde harcama rekorları kırılan ‘gizli hizmet giderleri’ kalemi, geçen yıl en çok harcama yapılan kalemler arasında yer aldı. Kanun gereği ne için harcandığının hesabı sorulamayan ve kamuoyunda ‘örtülü ödenek’ olarak da bilinen harcama kaleminden bir yılda 2 milyar 6 milyon 388 bin TL harcama yapıldı. Gizli hizmet giderleri için 2019’da 2 milyar TL harcandı.

Bu haber 784 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Doç. Dr. Zeynep Altın: 'TTB'yi belli bir alanda sıkıştırmaya çalışan bir anlayış var'
Doç. Dr. Zeynep Altın: 'TTB'yi belli bir alanda sıkıştırmaya...
Efes Selçuk Tarım Politikaları Çalıştayına Ev Sahipliği Yapacak
Efes Selçuk Tarım Politikaları Çalıştayına Ev Sahipliği...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()