ÖZTRAK: CHP’Yİ DİZAYN ETMEK KİMSENİN HADDİ DEĞİL

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, bugün CHP İzmir İl Binası’nda ‘Saray’ı ziyaret eden CHP’li’ polemiği üzerine açıklamalarda bulundu.

21 Kasım 2019 - 15:36

-Hiç kimsenin CHP’yi dizayn etme şansı olmadığını ifade eden Öztrak sözlerini şöyle sürdürdü: 
“Sabah Sarayın İletişim Başkanı ve AK Parti’nin Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, haberleri yalanladı ama herkes şunu bilmeli ki CHP hiçbir Saray’dan emir alarak kurulmamıştır.  Vakti zamanında Osmanlı Saray’ının emirlerine karşı koymuş, kurucularımız idam emri boyunlarında dolaşmıştır. Kurucularımız Osmanlı Sarayı’nın emrine karşı gelmiş. CHP’nin kuruluş dilekçesi Kurtuluş Savaşı meydanlarında yazılmıştır. Dolayısıyla bizi dizayn etmeye kimsenin gücü yetmez. Bu cürette kimse bulunmasın. Bizim hakkımızda tek söz sahibi milletimiz ve kurultay delegelerdir. Bu açıklamalar sabah Genel Başkanımız çıkıp bir konuşma yaptıktan sonra geldi. Demek ki bu konuyu uzun süre gündemde tutmak isteyenlerin oyunu bozuldu. Neden bir gün sonra çıkıp açıklama yaptılar cevap vermesek daha da uzun süre bunu gündemde tutmak isteyeceklerdir.”
‘AK PARTİ’DE ÇÖZÜLME VAR’
Milletin gündeminde işsizlik, yokluk, dolayı toplu intihar olduğunu ifade eden Öztrak; “Onların ise gündeminde bir çözülme ve parçalanma süreci var. Bunları unutturabilmek için bizim içimiz de bir çözülme olduğunu ileri sürüyorlar bir senaryo üretme gayretleri var. CHP milletin gerçek sorunlarını gündemde tutmaya devam edecek. Onlar bu sorunların gündemde tutulmasını istemiyor. İletişim Başkanı dış politikada başarılar varken diyor…  Hangi başarılar yaşamıyor. İletişim Başkanı Sayın Erdoğan 43 yıldır hiçbir partinin iç işlerine müdahil olmamıştır diyor. Sayın Erdoğan birkaç ay önce Sırbistan dönüşü Millet İttifakı’nın zayıflayıp parçalanması çok önemli diyor bu cümleleri nereye koyacağız. Bu bir dizayn değil mi?” diye konuştu. 
ÖZTRAK: UCUBE BAŞKANLIK SİSTEMİ
Erdoğan’ın TBMM’ye de talimat vermeye çalıştığını belirten Öztrak, “TBMM’de ayar verilmeye, talimat verilmeye çalışılmasını da asla kabul etmiyoruz. Bu da gündem değiştirmenin bir parçası. Elbette zaman zaman TBMM’de tartışmalar olabilir. TBMM başkanı talimatlar yardırmak suretiyle nereye gitmek istiyor? Bu ülkede kuvvetler ayrılığını kabul etmiyordu. Bu ucube başkanlık sisteminde de asla kabul etmiyor. Suni gündemeler yaratarak toplumsal kutuplaşamaya her gün hız kazandırıyor. Engin Özkoç’un Sakarya  Tank ve Palet Fabrikasının peşkeş çekilmesi ile ilgili gelin ekranda  tartışalım dediğini hatırlatan Öztrak, Ama sarayın gündeminde meclisteki bir gerginlik yer alıyor. Fakat Sakarya Tank Palet Fabrikası yer alamıyor. Orda büyük bir peşkeş var ve üzeri örtülmeye çalışılıyor. AK Parti Milletimizin gerçek gündemine yoğunlaşsınlar. CHP’nin içine nifak sokma çabası vardı ama bu nifak sokma çabasının önüne Genel Başkanımız geçmiştir” dedi. 
NE OLMUŞTU?
Sözcü Gazetesi Yazarı Rahmi Turan, köşe yazısında CHP’li bir ismin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne giderek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü ve bu görüşmede Erdoğan’ın CHPli isme ‘Genel Başkan sen ol. Ben de desteklerim’ dediğini yazmıştı. Kulislere bomba gibi düşen bu iddianın ardından CHP kanadı ‘Cumhurbaşkanı ya da Rahmi Turan bu ismi açıklamalı, herkesi töhmet altında bırakmamalı’ demişti. Bugün Fox TV’de yayınlanan İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat Programı’na katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da bu iddiaları okuduğu an doğru olduğunu düşündüğünü ancak isim vermek istemediğini ifade etti. Öte yandan İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Beştepe'ye gittiği iddia edilen CHP ile isim ilgili yaptığı açıklamada, ‘Tamamen gerçek dışıdır ve hayal ürünüdür’ dedi.

 

 

Bu haber 786 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
 Sakız ağacı fidanları toprakla buluştu
Sakız ağacı fidanları toprakla buluştu

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()