Özkan, "TMMOB biz depremzedeleri görmezden gelmekte, Düşün yakamızdan!"

15 Ocak 2022 - 17:10

İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği Başkanı Haydar Özkan, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"30 Ekim 2020 tarihinde gerçekleşen depremde 79.272 bağımsız bölüm hasar almış ve yaklaşık 250.000 yurttaşımız depremle birlikte evini terk etmek zorunda kalmıştır. Yakınlarıyla birlikte yaklaşık 500.00 yurttaşımız mağdur olmuştur. Bir seneyi aşan süreden bu yana İzmirli depremzedelerin mağduriyetlerini ve içinde bulundukları çözümsüz durumu haykırmaktayız. Geçtiğimiz süreçte sesimizi sağır sultan dahi duymuştur, mağduriyetimizi anlamış ve içinden çıkılmaz bir durumda olduğumuzun farkına varmıştır. Maalesef TMMOB varamamıştır. Geldiğimiz noktada tarihsel birikimi ve kültürünün de etkisiyle, yaşamın her alanında halktan, emekten yana olan TMMOB’un İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nce onanan imar artışının iptaline dönük açmış olduğu dava biz depremzedeleri hayal kırıklığına uğratmıştır. TMMOB’un İzmirli depremzedeleri duymamakta ve görmemekte olduğu düşüncemiz bir kez daha tescillenmiştir.

Deprem olduğu günden bu yana en büyük destekçimiz olacağına inandığımız TMMOB biz depremzedeleri görmezden gelmekte, sorunun çözümü için dişe dokunur bir öneri sunmamaktadır. TMMOB’un “devlet evlerinizi bedavaya yapsın” talebi gerçeklikle bağdaşmamakta, popülist bir söylem olmaktan öteye geçmemektedir. Ülkemizin ve yurttaşlarımızın içinde bulunduğu ekonomik koşullar herkesin malumudur. Hal böyleyken sorunların çözümü için gerçekçi politikalar üretme gerekliliği ortadadır. Ülkemizdeki enflasyonist etkiyle birlikte kentsel dönüşüm için ödenmesi gereken miktar 600.000-700.000 liralara kadar yükselmiştir.

Bu düzeydeki meblağları depremzedelerin ödemesi olanaksızdır. Emsal artışının mevcut durumda tek çıkış olduğu aşikardır, aksi durumda depremzedelerimiz arsa paylarını yok paraya satmak zorunda kalacak ve mecburi bir göçe maruz kalacaktır. TMMOB yurttaşlarımızın göçe maruz kalmasına, böylece arsalarımıza bölgede sayısı gitgide artan gökdelenlerin inşa edilmesine razı mıdır? Sürecin başından bu yana iki temel gereklilik olduğunu kararlılıkla ifade ediyoruz: Birincisi yerel yönetim tarafından sağlanacak olan emsal artışıdır, ikincisi merkezi hükümet tarafından sağlanacak olan faizsiz kredi desteğidir.

 

TMMOB depremde hasar görmüş evlerin yenilenmesinin önüne geçerek, olası bir depremde yaşanacak olan can kayıplarının sorumluluğunu üstlenecek midir? Emekten ve halktan yana olan TMMOB’u, tarihi boyunca olduğu gibi halktan yana olmaya, depremzedelerimizin hayatını karartan bu kararını gözden geçirmeye ve davadan çekilmeye davet ediyoruz. Düşün yakamızdan"

Bu haber 189 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()