Özel Tasarımlarıyla Sektöre Adım Attı

IF WeddingFashion İzmir - Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı kapsamında gerçekleşen 9. Uluslararası Gelinlik Tasarım Yarışması’nın birincisi Kansu Sara’nın hazırladığı Performans Defilesi moda severlerden tam not aldı. 27 parçalık “TheNightingaleandtheRose” adlı koleksiyonu ünlü mankenler eşliğinde podyuma çıkan Kansu Sara, “Öğrenerek devam edeceğim. Umarım Kansu Sara markasını emin adımlarla büyütürüz” dedi.

25 Ocak 2019 - 12:08

Gelinlik, damatlık ve abiye tasarımlarını İzmir’den dünyaya sunmasının yanı sıra genç tasarımcıları sektöre kazandıran IF WeddingFashion İzmir - Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) partnerliğinde İZFAŞ tarafından 22 – 25 Ocak 2019 tarihlerinde 13. kez düzenleniyor. Yalnızca profesyonel ziyaretçiye açık IF WeddingFashion İzmir, 2019 – 2020 modasında belirleyici olacak. Fuar kapsamında gerçekleşerek genç tasarımcıları sektöre kazandırmayı hedefleyen Uluslararası Gelinlik Tasarım Yarışması’nın geçtiğimiz yıl ki birincisi Kansu Sara, Performans Defilesi’ni gerçekleştirdi. Kansu Sara, koleksiyonun temasını Oscar Wilde’ın ‘TheNightingaleandtheRose’ kitabından aldı.

 

Uzun süredir hazırlanıyorum

Uzun süren tasarım süreci ve 3,5 – 4 aylık bir dikim aşamasından sonra ortaya çıkan 27 parçalık koleksiyonuna “TheNightingaleandtheRose” adını veren Kansu Sara, büyük beğeni topladı. Ünlü mankenler Irmak Atuk, Şebnem Schaefer ve Itır Esen başta olmak üzere birçok manken özel tasarımları IF WeddingFashion İzmir’in beyaz podyumunda sergiledi. Kansu Sara, “Uzun süredir hazırlanıyorum. Üretim sürecim de 3,5 – 4 ay sürdü. Öncesinde tabi ki tasarım ve geliştirme aşaması vardı. Her aşamada Erol Albayrak çok yardımcı oldu. Güzel bir süreç geçirdim, yoğundu. Son gördüğünüz aslında cilalı hali ama asıl olay perde arkasında. Perde arkası çok emek istiyor. 27 tasarım yaptık. Çok ağır olmayan, daha genç biraz daha cesaretli tasarımlar yaptım. Vizyon olarak böyle devam etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

 

Gül ve Bülbül’den esinlendim

Koleksiyonunun çıkış hikayesini anlatan Kansu Sara, “Tasarımlarımda Oscar Wilde’ın Gül ve Bülbül hikayesinden esinlendim. Orada bülbül büyük bir aşk uğruna kendini feda ediyor, kendi kanı gülü kırmızıya boyuyor. Onu anlatmaya çalıştım. O yüzden volanlar, tüyler kullandım. Bu şekilde hikayemi anlatmaya çalıştım” dedi.

 

Öğrenmem gereken çok şey var

Kendi markasını kurmak istediğini ifade eden Kansu Sara, “Öğrenmem gereken birçok şey var. Yurt dışına gitmek de bir yol, kendi işim içinde öğrenmek de bir yol. Öğrenerek devam edeceğim. Umarım Kansu Sara markasını emin adımlarla büyütürüz” ifadelerini kullandı.

 

Gün içinde birbirinden özel 3 defile daha gerçekleşti. Kaneviçe firmasının defilesinde Sokak Sanatları Atölyesi’nden canlı tanrı ve tanrıça heykelleri yer aldı. Defileyi takip eden ziyaretçiler uzun süre canlı heykellerin fotoğrafını çekti. Eris Moda’nın 34 parçalık gelinlik defilesinde ünlü mankenler Irmak Atuk ve Şebnem Scheafertasarımları sergiledi. InCouture firmasının defilesi de göz doldurdu.

Bu haber 1445 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Cumhuriyet Meydanı çocukların gösterileriyle renklendi
Cumhuriyet Meydanı çocukların gösterileriyle renklendi
Aslanoğlu'ndan Meydan Çağrısı ve Valiye Destek
Aslanoğlu'ndan Meydan Çağrısı ve Valiye Destek

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()