Özel'den Soylu'ya: 'Sen İnönü'nün tırnağının kiri olamazsın'

CHP Grup Başkanvekili Özel, İsmet İnönü'yü hedef alan Bakan Soylu'ya tepki gösterdi: 'Bizim ikinci cumhurreisimiz İsmet İnönü’nün sen kılı, tırnağı, tırnağının kiri olamazsın Süleyman Soylu.'

19 Mayıs 2022 - 10:40

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İsmet İnönü’ye “darbeci” diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya tepki göstererek, “Senin ‘reis’ dediğin dün hakaret ettiği Birleşik Arap Emir Emirlikleri’nde üç beş dolar için gidip onlara sarılırken, Suudilerin üç beş doları için her sözünü çiğnerken, İsrail’den medet umarken bizim ikinci cumhurreisimiz İsmet İnönü’nün sen kılı, tırnağı, tırnağının kiri olamazsın Süleyman Soylu” dedi.

Özgür Özel, bugün Bartın’da partisinin üyelerine hitaben yaptığı konuşmada, İsmet İnönü’yü hedef alan Süleyman Soylu’ya tepki gösterdi. Özel, Bartın İl Kültür Turizm Müdürlüğü Kültür Merkezi’ndeki toplantıda şöyle konuştu:

“Yok öyle sahtekarlık; bu parti, öyle ezanın, dinin düşmanı değil. Bu parti, işgalden kurtardığı için her gün minarelerinden beş vakit ezan okutturanların partisidir; bunu sağlayanların partisidir. Bu parti, işgal kuvvetleri gelince çok övündükleri, çok sevdikleri birileri işgal kuvvetlerine selam yollarken, halı sererken, mandayı, himayeyi savunurken Kartal istimbotunun ucuna çıkıp da ‘Geldikleri gibi giderler’ diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisidir.

Suç işleri bakanı çıkmış, ‘Atatürk’ün değil İnönü’nün partisidir’ demiş bir gün. Ey Süleyman Soylu, senin gibi dün hakaret ettiğine bugün methiye düzen, dün tükürdüğü yüzün gelip elini öpen, ayağına kapanan, hakaret ettiği Erdoğan’a gelip de bugün bu muameleleri yapan bir dönek bir tarafta dursun; O İnönü dediğin, önce Kurtuluş Savaş’ında canını ortaya koymuş, sonra dış güçler dediğinin tillahını Lozan’da masaya gömmüştür. Bu parti, İsmet Paşa’nın partisidir.

Senin ‘reis’ dediğin dün hakaret ettiği Birleşik Arap Emir Emirlikleri’nde üç beş dolar için gidip onlara sarılırken, Suudilerin üç beş doları için her sözünü çiğnerken, İsrail’den medet umarken bizim ikinci cumhurreisimiz İsmet İnönü’nün sen kılı, tırnağı, tırnağının kiri olamazsın Süleyman Soylu.”

Ne olmuştu?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bugün yaptığı konuşmada "Cumhuriyet Halk Partisi Atatürk’ün partisi değil, İnönü’nün partisidir" ifadesini kullanmış ve "İnönü politikası dedikodu politikasıdır, iftira politikasıdır. Batı ile işbirliği yaparak iktidarı ele geçirme politikasıdır, İnönü de aynısını yapmıştır" demişti.

Bu haber 241 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()