Özdemir, "Sağlığı korumak doğal olarak hepimizin önceliği oldu"

İzmir Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Gökhan Özdemir, aşılama konusunda Cumhurbaşkanlığı'na çağrıda bulundu.

15 Ocak 2021 - 13:44

İzmir Veteriner Odası Başkanı Gökhan Özdemir, açıklamasında şöyle dedi:

"Covid 19 pandemisi sürecinde sağlığı korumak doğal olarak hepimizin önceliği oldu.
Veteriner Hekim virolog hocalarımız da doğal olarak aşı çalışmalarına başladı. Tüm dünyada pandemiye dair çalışmalar Tek Sağlık düzleminde ilerlerken bizde tek düzlem Sağlık Bakanlığının vizyonu oldu.

Bu  vizyon nedeni ile gelinen noktada; Cumhurbaşkanlığı Makamı olarak Siz, yerli ve milli vurgusunu her daim önde tutarken Veteriner Hekimlerden yeterli destek alınmadı. Sayın Sanayi ve Teknoloji Bakanımızın vizyonu ve desteği olmasa belki Veteriner Hekimlerin yerli aşı çalışmalarında bugün geldikleri noktaya kadar ulaşmaları bile mümkün olmayacaktı.

Yine pandemi sürecinde sayın Tarım ve Orman Bakanımızın Veteriner Kliniklerinin sağlık kuruluşları olduğunu ve Veteriner Hekimlerin sağlık çalışanı olduğunu belirtmesiyle sokağa çıkma yasaklarında muafiyete dahil olması gerektiği  Sağlık Bakanı Sayın Koca'nın hiç aklına gelmedi.

Pandemi sürecinde eğitimde kaliteden ödün vermeme çabasıyla velilerin, öğrencilerin ve eğitimcilerin gönlünü kazanan Milli Eğitim Bakanımız çağrımıza kulak verdi ve EBA aracılığıyla "Veteriner" değil "Veteriner Hekim" ifadesi çocuklarımızın dağarcığına doğru yerleşmeye başladı.

Pandemi sürecinde biz Veteriner Hekimler de yüzyıllardır olduğu gibi sağlık hizmetlerinde üzerimize düşeni yerine getirdik. "Pandemi var evde kalalım" demeden sahada sessiz  ve fedakarca  , sağlam adımlarla yerli ve milli üretimin kahramanı çiftçilerimizin yanında olmaya devam ettik. Hayvancılığımızın sağlam temelleri için hayvan sağlığı için çalışmaktan vazgeçmedik. Biz Veteriner Hekimler de yüzyıllardır tüm dünyada olduğu gibi evcil hayvanları sahipli, sahipsiz demeden sağlıklı kılarken, insanları da zoonozlardan koruyarak halk sağlığı için çalışmaya devam ettik.

#Evde kalamadık! Buzağılarımız sağlıklı doğsun istedik Brucella ile mücadele ettik.
#Evde kalamadık! Kedilerimiz köpeklerimiz kuduz riskinden uzak olsun çocuklarımız ölmesin dedik aşılamalarımıza devam ettik.
#Evde kalamadık! Günde 3 saatlik izinlerinde parklarda çocuklarımız sağlıklı oynasın diye Ekinokok vb. parazitlerle mücadeleden vazgeçmedik.
#Evde kalamadık! İnsanlarımız sağlıklı beslensin,  güvenli kaliteli gıdaya en çok ihtiyaçları olduğu pandemi döneminde endişe etmesin diye çiftliklerden,  mezbahalardan, gıda üretim tesislerinden çıkmadık.

Biz pandemiye rağmen halk sağlığı, hayvan sağlığı için  evde kalmadık ama Sayın Sağlık Bakanı bizim gözümüzde de gönlümüzde de sınıfta kaldı. Veteriner Hekimlerin sağlık çalışanı olarak aşılamada öncelikli gruba  alınmadığı bu günde üzülerek logomozu bir kez daha karartma kararı almış bulunmaktayız. Saygılarımızla arz ederiz. "

Bu haber 1068 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TikTok yasağı Cumhuriyetçileri ikna etti: ABD'de Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a yardım paketine onay
TikTok yasağı Cumhuriyetçileri ikna etti: ABD'de Ukrayna, İsrail...
İYİ Parti'den istifa eden İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu CHP'ye katıldı
İYİ Parti'den istifa eden İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()