Özcan Durmaz Büyükşehir' in Hizmetlerini Tek Tek Hatırlattı

Cumhuriyet Halk Partisi’ nin Aliağa Belediye Başkan Adayı Özcan Durmaz, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne haksızlık yapıldığını söyleyerek bu güne kadar Aliağa’ya yapılan yatırımları sıraladı.

07 Şubat 2019 - 06:01

CHP Aliağa Belediye Başkan Adayı Özcan Durmaz, Aliağa’da Büyükşehir Belediyesi’nin hiç iş yapmıyormuş gibi gösterilmesine tepki gösterdi. Durmaz “Anlaşılmaz bir şekilde İzmir Büyükşehir Belediyesi günah keçisi haline getirilmek isteniyor. Aliağa’da gerçekleşmeyen her projeden, yapılamayan her işten Büyükşehir’in sorumlu tutulması kabul edilemez. Bu doğru değildir, yerel yönetimin kendi açığını kapatmak için sahneye koyduğu bir algı operasyonudur. İzmir, Bütünşehir yasasına en çabuk adapte olan illerden bir tanesidir. Sayın Başkanımız Aziz Kocaoğlu yönetiminde gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projelerinin yanı sıra, sadece Aliağa’mıza özel olarak bu güne kadar toplamda 231 milyon 851 bin 106 Türk Lirası tutarında yatırım yapılmıştır.” dedi.

 

19 İLÇEYE YEREL HİZMET MÜDÜRLÜĞÜ

Büyükşehir Belediyesi’nin sorunların yerinden takibi, yeni yatırımların planlanması ve birimler arası koordinasyonun verimli şekilde yürütülebilmesi için Aliağa’nın da içinde bulunduğu 19 ilçede Yerel hizmet Müdürlüğü kurduğunu vurgulayan Durmaz, muhtelif caddelerin yenilenmesi çalışmalarında 129 milyon lira tutarında 464 bin ton sıcak asfalt ve 334 km üretim yolu yapıldığını, 125 bin metrekare parke ve 58 bin metre bordür verildiğini söyleyerek “Bu dönemde ilçemizde yapımı tamamlanan Aliağa Kültür merkezi için 3,5 milyon lira harcanmıştır. Yine Aliağa İtfaiye Binası yapımı için 3,1 milyon lira, İZBAN Aliağa İstasyonu’nun tamamlanması için 3,7 milyon lira, Belediye Hizmet Binası için 2,46 milyon lira harcanmış, Aliağa Mezbahası’nın tadilatı 229 bin liraya yapılmıştır. Aliağa ve Helvacı’daki çok amaçlı salonlar için yapılan 4,8 milyon liralık yatırımın yanı sıra; muhtarlarımıza dağıtılan 40 adet bilgisayar ve yazıcının tutarı 114 bin lira civarındadır. Ayrıca muhtarlıklarımıza, okullara ve diğer devlet kurumlarına 495 bin lirayı bulan miktarda çöp kovası, ağaç ve bitki katkısı sağlanmıştır.” diye konuştu.

Aliağa’nın da içinde bulunduğu 8 ilçeyi kapsayan Gediz-Bakırçay Havzası Sürdürülebilir Kalkınma Planı Stratejisi çalışmalarının yapıldığını da hatırlatan CHP Aliağa Belediye Başkan Adayı Özcan Durmaz “Helvacı-Biçerova-Aliağa İZBAN istasyonlarının yeşil alan düzenlemesi, Helvacı Çok Amaçlı Spor Salonu Çevre Düzenlemesi, Kalabak Ağaçlandırma sahası, Kültür Merkezi, Yerel Hizmet Binası çevre düzenlemesi çalışmalarının yanında 801 Ada 9 Parsel’deki BHZ alanı kamulaştırması için 2 milyon lira tutarında harcama yapılmıştır. Aliağa Ziraat Odası’na 152 bin liraya 75 Hp traktör ve bir adet diskaro, 10 zeytin hasat makinesi tüm köylerde ve mahallelerde kullanılmak üzere verilmiştir. Ağaçlandırma projesi kapsamında ise 280 bin liralık toplam 29 bin 610 meyve fidanı dağıtılmıştır. Çeşitli köy ve mahallelerimizde 15 üreticimize 60 arılı 30 adet boş kovan desteğinin yanı sıra 19 üreticimize de 95 adet Batı Ege Irkı Ana Arı dağıtılmış, Yüksekköy’de yabani ağaç aşılaması yapılmıştır.” dedi.

 

 

“İNKAR ETMEK, EMEK HIRSIZLIĞIDIR”

Kırsalda Gelir Getirici Faaliyetlerin Desteklenmesi çalışmaları kapsamında Aliağa’nın niteliklerine ve istihdam ihtiyacına yönelik 142 kişiye mesleki eğitim kursu verildiğini vurgulayan Durmaz “Bütün bunların dışında Sosyal Projelere Destek programı kapsamında 2018 yılı içerisinde öğrencilerimizin ve çeşitli derneklerimizin kentimizi ve müzeleri tanımaları amaçlı 1125 kişiye araç desteği sağlanmış, Kardeş Aile Projesi kapsamında düzenlenen Ege Orman Vakfı Doğa Söyleşisi’ne 233 kişi katılım sağlamıştır. ‘Bir Köy Masalı’ projesi Hacıömerli ve Güzelhisar köylerimizde 60 gönüllü, 130 çocuğumuzun katılımıyla gerçekleştirildi. Birlikte Kolaylaştıralım Hayatı projesiyle 2017’de lise öğrencilerine yönelik düzenlenen iletişim ve kişisel gelişim seminerine 108 gencimiz katıldı. 2016 yılında Aliağa’nın da içinde bulunduğu 10 ilçe ve köylerinden toplam 5 bin 250 kadınımız Yassıcaada Gezisine dahil oldu. Ayrıca kentsel olanaklara erişimi kısıtlı kadın ve çocuklarımızın kenti tanımalarına olanak sağlamak amacıyla 2 bin 578 kadınımız düzenlenen kent ve körfez gezilerine katılmıştır.” şeklinde konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin amatör spor kulüpleri ve sporcuların da her zaman yanında olduğunu ifade eden CHP Aliağa Belediye Başkan Adayı Özcan Durmaz “Aliağa’daki tüm okullara ve amatör spor kulüplerine her yıl spor malzemesi desteği verilerek çocuklarımızın ve gençlerimizin spora teşvik edilmesinde İzmir Büyükşehir Belediyemiz yine öncü bir rol oynamıştır. Bir kısmı nakdi yardım olmak üzere amatör spor kulüplerimize ve okullarımıza toplamda 301 bin liralık malzeme ve spor ekipmanı yardımı yapılmıştır.” diyerek bütün bunları inkar etmenin emek hırsızlığıyla eş anlamlı olduğunu vurguladı.

 

“YAPILANLAR SAYMAKLA BİTMEZ”

Aliağa için Büyükşehir’in yaptıklarının saymakla bitmeyeceğini söyleyen Özcan Durmaz “Aliağa’daki düzensiz depolama alanının kapatılarak rehabilite edilme projesi de Büyükşehir’e aittir. Çakmaklı ve Bahçedere mezarlıklarının etrafının çevrilmesi, Yüksekköy ve Helvacı’da yeni mezarlık yerlerinin tespit edilip planlanması, Uzunhasanlar ve Çaltılıdere mezarlıklarının etrafına tekstürlü betonarme duvar imalatı da yine Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılmış ve yapılmaktadır. İlçe genelindeki 40 adet kapalı minibüs durağı ile ESHOT tarafından toplam 108 adet durak montajı yapılmıştır. Karakuzu, Yüksekköy, Eski ve Yeni Kalabak’ta yapılan Alaçık sundurmalar da, 7 farklı mahallemizde montajı tamamlanan çocuk oyun grupları da, muhtelif yerlerde mantar bariyerler, köy yollarının asfaltlanması hep Büyükşehir Belediyemiz tarafından gerçekleştirilen projelerdir.” dedi.

 

 

“SUÇLAMALAR KASITLI, GERÇEK DIŞI VE İRONİKTİR”

Bütün bunların İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Aliağa ilçesine yönelik doğrudan yatırımları olduğunu belirten Durmaz “Biz CHP İlçe Başkanlığı olarak ne zaman Aziz Başkan’ın kapısını çalsak geri çevrilmedik. Vatandaşımızın sorunları ile ilgili hep çözüm odaklı, olumlu bir yaklaşım gördük. Bu teveccüh ve tevazusu için sayın Aziz Kocaoğlu’na teşekkürü borç bilirim. Bu güne kadar algı yaratmak için pek çok şey söylendi, yapılmayan, hayata geçirilemeyen her proje için İzmir Büyükşehir Belediyesi suçlandı. Bir kez dahi Büyükşehir Meclis toplantılarına katılmayan, Aliağa’nın ihtiyaç ve sorunlarıyla ilgili bir tek talep dilekçesi yazmamış olan bir başkanın bu tür suçlamalarda bulunması kasıtlı, gerçek dışı ve ironiktir. Çaltılıdere gerçeği zaten hepinizin malumudur. Büyükşehir ‘Şufa hakkını kullan, aynı koşullarda bana devret’ dediği halde, ortaya çıkacak kamu zararına göz yumularak küçük hissedara devredilmiştir. Aliağa halkının malını, Aliağa Belediyesinin parasını çar çur eden, mevcut yerel yönetimde söz sahibi olanlar, bu talana ortak olan veya sessiz kalanlar bu vebali ömürleri boyunca üzerlerinde taşıyacaklardır.” diyerek seçildikten sonra Aliağa’nın ihtiyaçları için İzmir Büyükşehir Belediyesi ile sürekli temas halinde olacağını, Aliağa’ya daha da fazla hizmet alabilmek için gerekirse başkanın kapısından ayrılmayacağını vurguladı.

Bu haber 1202 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
2023 yılı faaliyet raporu kabul edildi
2023 yılı faaliyet raporu kabul edildi
Çiğ süt fiyatlarına zam
Çiğ süt fiyatlarına zam

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()