Oryantiring yarışları Bergama Kozak Yaylası'nın eşsiz doğasında yapıldı

Bergama Belediyesi ve Oryantiring Federasyonu işbirliği ile düzenlenen 2. Kademe Oryantiring Yarışı'nın dün akşam şehir merkezinde yapılan Sprint Gece Yarışı ardından, Orta Mesafe Yarışı 2. günde Kozak Kaplan Mahallesi mevkiindeki parkurda gerçekleştirildi.

14 Mart 2021 - 10:46

Yarışta 16-55 yaş arası sporcular kendilerine verilen hedefleri bulmak için Kozak Yaylası'nın muhteşem doğası içerisinde dolu dolu bir yarış çıkardılar. Başkan Koştu, "Şehrimizi doğa sporları merkezi yapmakta kararlıyız. Ferdi olarak yapılan doğa sporları için ilçemize gelen her bir sporcu şehrimiz ekonomisine de büyük katkı sağlayacak. Bunun bir örneğini bugün Kaplan Mahalle Meydanı'mızda açılan yöresel pazarımızda görmüş olduk" dedi.

Kıyasıya devam eden yarışların ardından Kaplan Mahalle Meydanı'nda ödül töreni düzenlendi. Törene Bergama Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Belediye Başkanı Hakan Koştu, Oryantiring Federasyonu Başkanı Hacer Akyüz, İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Hilmi Atabay, Foça Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanı Tuğgeneral Vedat Çolak, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende daha sonra Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Süleyman Demirel'in özgeçmişi okunarak, dua edildi. Ardından dereceye giren sporculara ödülleri verildi.

MAHALLELİ ÜRETTİĞİ YÖRESEL ÜRÜNLERİ STAND AÇARAK SATTI

Yarışlar öncesi köy meydanında stand açan mahalle kadınları, sporculara ve yarışları izlemeye gelen davetlilere ürettikleri yöresel ürünleri sattılar. Yarışlar dolayısıyla pazar açmaktan dolayı mutlu olduklarını söyleyen mahalle sakinleri, "Başkanımız Hakan Koştu'ya böylesi organizasyonlar yaptığı için teşekkür ederiz. Ürettiğimiz ürünleri satarak aile ekonomimize katkı sağlamış olduk" dediler.

BAŞKAN KOŞTU; "TAM DA HEDEFİMİZ BUYDU"

Standları dolaşan Başkan Koştu, yaptığı açıklamasında, "Böylesi organizasyonları düzenlemekteki hedefimiz tam da buydu. Bugün Kaplan Mahallemizde yöresel bir pazar oluştu. İstiyoruz ki; ilçemizi doğa sporları merkezi yapalım. Şehrimize gelen her bir sporcu ve katılımcılar hem sporlarını yapsınlar, hem de alışveriş yaparak ilçe ekonomimize katkı sağlasınlar" dedi.

Bu haber 557 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()