Ortaylı'ya Cevap Uzaklardan Geldi

“Türkiye'de derece alanlar ABD'de garson oluyor” diyen İlber Ortaylı'ya cevap gecikmedi: Garson olmak faşizme reaya olmaktan çok onurludur.

19 Kasım 2018 - 07:59

t24.com.tr haber sitesinin haberine göre 2 Eylül sonrasında ABD’ye yerleşen ve orada yaşayan Kürt akademisyen Edip Yüksel, tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın Türkiye'den yurt dışına beyin göçüne ilişkin olarak "Türkiye üniversitelerinde en iyi dereceleri alanlar, okuyanlar gidiyorlar New York'un, Los Angeles'ın otellerinde garson oluyorlar. Panik içinde memleketi terk etme hoş bir şey değildir” sözlerine yanıt verdi.

Kişisel Twitter hesabından T24’ün Ortaylı’nın açıklamasına dair haberini paylaşan Yüksel, “Garson olmak faşizme reaya olmaktan çok onurludur. 1976-1978 ODTÜ'de öğrenimim engellendi. 4 yıl hapisten sonra da kazandığım BÜ'de okuma hakkım yasaklandı. ABD'ye göçtükten sonra Felsefe ve NES bölümlerini bitirdim. Sonra Hukuk doktorası. Öğrenciyken garsonluk yaptım” dedi.

Bu haber 1110 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
 Sakız ağacı fidanları toprakla buluştu
Sakız ağacı fidanları toprakla buluştu

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()