Önemli Olan Sektörü Canlandırmak

Leather&More–2. Deri ve Deri Konfeksiyon Fuarı, sektörün önde gelen dericilerini fuarizmir’de bir araya getirdi. Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Erkan Zandar, “Amacımız deri konfeksiyonu canlandırmak, saraciyede de sektöre yeni oyuncular kazandırmak” dedi.

24 Ocak 2019 - 14:56

Deri sektöründe büyük bir boşluğu kapatmak amacıyla 2018’de ilk kez düzenlenen Leather&More – Deri ve Deri Konfeksiyon Fuarı, 22 Ocak’ta kapılarını açtı. 13. IF WeddingFashion İzmir – Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı ile fuarizmir’de eş zamanlı olarak gerçekleşen olan Leather&More – 2. Deri ve Deri Konfeksiyon Fuarı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından organize ediliyor. Fuarda; deri ve deri giyim markaları, perakendeciler, toptancılar ve tasarımcı firmalar, yerli ve yabancı deri ile deri giyim üreticileri ile bir araya gelmesi sağlandı. IF WeddingFashion İzmir Fuarı’nı gezmeye gelen sektör profesyonelleri, fuarizmir C Holü’nde düzenlenenLeather&More Fuarı’nda sergilenen deri konfeksiyon, deri aksesuar ve tabak derileri incelemeyi ihmal etmedi.

Zandar: Fuarların ihracata katkısı tartışılamaz

Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Erkan Zandar, “2018 yılında yaklaşık yüzde 16’lık bir büyüme var deri sektöründe ihracatta. Bunun büyük çoğunluğu ayakkabı sektöründe. Amacımız kan kaybeden sektör olan deri konfeksiyonu canlandırmak, saraciyede de sektöre yeni oyuncular kazandırmak. Fuarda gördüm ki; genç girişimcilerin kurmuş olduğu yeni firmalar var. Bunlar güzel şeyler bizim için. Amacımız 2019 yılında bu trendi devam ettirmek, daha çok firmayı ihracatçı yapmak. Bizim ilk emelimiz buydu. 390 üyemiz var, bunu 500’e çıkarmak istiyoruz demiştik ve şuanda 600’ü geçtik. Daha çok insan ihracat yapmak istiyor demek. Yolu öğretmek lazım, doğru yerlere götürmek lazım. Fuarlar bu işin en kısa yolu” ifadelerini kullandı.

Beraber düzenlenmesi çok doğru

Birlikte düzenlenen IF WeddingFashion İzmir ve Leather&More’un birbirine uyum sağladığını belirten Zandar, “Bu fuarın IF WeddingFashion İzmir ile birlikte düzenlenmesi doğru. Çünkü bu fuar kuluçka döneminde olan bir fuar, desteklenmesi lazım. IF WeddingFashion İzmir’in ciddi bir ziyaretçi potansiyeli var. Fuar içindeki ayakkabıcılar bile memnun” diye konuştu.

Yeni oyunculara ihtiyacımız var

Yurt dışında önemli çalışmalar yapmaları gerektiğini belirten Zandar, “2019’da yurt dışı fuarları ve heyetler üzerinde çalışacağız. Güney Kore önemli bir pazar. Onlara mal satmamız lazım. Japonya da önemli bir pazar. Şuan Ege ihracatı 153 milyon dolar, bizim amacımız yüzde 10’luk trendle artırabilmek. Yeni oyunculara ihtiyacımız var” dedi.  

 

 

Bu haber 1447 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Cumhuriyet Meydanı çocukların gösterileriyle renklendi
Cumhuriyet Meydanı çocukların gösterileriyle renklendi
Başkan Tugay CHP'nin 23 Nisan törenine katıldı
Başkan Tugay CHP'nin 23 Nisan törenine katıldı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()