OLİVTECH'in Yıldızı Akhisar Hedef Büyüttü

Türkiye'de sofralık zeytin ve zeytinyağ üretiminin merkezi Akhisar, Olivtech Fuarı'nda hedef büyüttü. Akhisar, zeytinyağ tüketiminin 1.8 kilogramdan 5 kilograma çıkarmak için yeni bir eylem planı hazırladı.

07 Mart 2019 - 11:50

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen Olivtech – 9. Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarı, sektörün buluşma noktası oldu. 114 markanın yer aldığı fuar, 22 ülkeden katılımcı ağırladı. Olivtech'in yıldızı yine Akhisar standı oldu. Akhisar Ticaret Borsası ile Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası'nın açtığı iki stand, fuar süresince hem ziyaretçi akınına uğradı, hem de ikili iş görüşmelerine ev sahipliği yaptı.

Akhisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alhat, 190 milyon zeytin ağacı olan Türkiye'de en verimli hale getirdikleri 14 milyon ağaçla, üretim açısından başkent konumunda olduklarını söyledi. Alhat "Her ağacın hakkını veriyoruz. Üreticimiz hava soğuk olsa evinde eşini, çocuğunu bırakıp ağaçlarının yanına koşuyor. Sıcak olsa yine soluğu ağaçlarının yanında alıyor. Onlara gözü gibi bakıyor. Burada tek bir hedef var. O da en kaliteli zeytini üretmek, en lezzetli zeytinyağını elde etmek. Biz bunu başardık" dedi.

MUCİZEYE DAVET
Zeytin ve zeytinyağını "yaşam" kaynağı olarak nitelendiren Alhat, "Bu bir bitkisel yağ değil, dünyanın en şifalı meyve suyudur. Türk halkı, en kaliteli zeytin ve zeytinyağına bizim sayemizde sahip oldu. Ama önümüzde önemli bir hedef daha var. O da tüketim. Böylesine şifa içeren mucizeyi yeterince tüketmiyoruz. Herkesi bu mucizeyle tanışmaya davet ediyoruz. Zeytinyağı tüketiminde hala 1.8 kilogram seviyesindeyiz. Bunu ilk etapta 5, sonrasında ise 10 kilograma çıkarmak istiyoruz. Bunun için eylem planımız hazır. 7'den 70'e herkesin zeytinyağı tüketmesi için hem bizlerin, hem bakanlık nezdinde çalışmalarımız son aşamaya geldi. Bunu yaparken üreticiye yönelik prim desteği ve KDV indirimi hayati önem taşıyor" diye konuştu.

COĞRAFİ İŞARETLER ALINDI
Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Ulusoy ise Olivtech Fuarı'nın ana konularından biririn "Coğrafi İşaret Tescili" olduğuna dikkat çekti. Akhisar olarak bu konuda önderlik ettiklerini söyleyen Dr. Ulusoy, "Akhisar'a özgü Domat ve Uslu tipi zeytininin coğrafi işaretlerin alıp tescilledik. Zeytinyağ için de tescil son aşamaya geldi. Bu sektörün markalı üretiminin de önünü açacaktır. Zeytin ve zeytinyağında katma değerli üretim, tüm sorunların çözümüdür" dedi.

KATMA DEĞERLİ ÜRETİME HAZIR
ATSO'ya kayıtlı 400 zeytin ve zeytinyağı firmasıolduğuna dikkat çeken Dr. Ulusoy "400 firmamız da katma değerli üretim için hazır. Zeytin İhtisas Organize Sanayi’miz de tam kapasiteyle çalışmaya başladığında inanıyoruz ki zeytin ve zeytinyağının, katma değerli üretim açısından da en güçlü markası Akhisar olacak" diye konuştu.

ZEHİR TARLALARI ŞİFA TARLASI OLDU
Akhisar standını ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan “Eskiden Akhisar topraklarında tütün tarlalarını götürdüm, şimdi muazzam zeytincilik bahçelerini görüyorum. Zehir tarlalarının yerini, şifa tarlaları aldı. Bu büyük bir başarı, gurur duyuyorum” dedi. Akhisar Kaymakamı Sabit Kaya ise Borsa ve Oda'nın güçbirliğine dikkat çekerek “Birlikten, kuvvet doğar. Katıldığımız her fuarda Akhisar’ımızın ürünlerini tüm dünyaya tanıtıyoruz" diye konuştu.

Bu haber 1367 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
MetroPOLL yaptığı 22 anketin ortalamasını paylaştı: Cumhurbaşkanlığı seçiminde Yavaş ve İmamoğlu'nun kazanma ihtimali çok yüksekti
MetroPOLL yaptığı 22 anketin ortalamasını paylaştı:...
Yeşilçam’ın çehresi değişecek
Yeşilçam’ın çehresi değişecek

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()