"Okullar açılacaksa sağlıkçılardan sonra öğretmenleri aşılayın”

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un, okulların 15 Şubat’ta açılması ile ilgili açıklamalarını Meclis gündemine taşıdı.

19 Ocak 2021 - 12:54

       Av. Sevda Erdan Kılıç, konuyla ilgili hazırladığı yazılı soru önergesini Bakan Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sundu.

       CHP Milletvekili Av. Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un, 15 Şubat’ta okulların açılması ile ilgili ilke kararı olduğunu, 15 Şubattan 10 gün önce de tablonun netleşeceğini söylediğini ifade etti.

       Bakan Selçuk’un, “Bizim öğretmenlerimizin aşılanmasını kritik bulmamızın sebebi, çocukların taşıyıcı olma riskini dikkate almamız. Öğretmenlerin aşılanması virüsün evlere yayılmasını önleyecektir.” dediğini aktaran Av. Kılıç, şunları kaydetti:

        “Öğretmenlerin aşı tablosundaki yeri 2. aşama 7. sıra olarak görülmektedir. Korona virüs aşısının kaç doz geldiği dahi bilinmezken ve 14 gün arayla iki doz şeklinde uygulanması gereken aşının, ülkemizde 28 günde iki doz şeklinde uygulanacak olması, öğretmenlerin hiçbiri aşılanmadan 15 Şubat’ta yüz yüze eğitim-öğretime başlanacağı anlamına gelmektedir. Ülkemizde okul öncesi eğitim, ilköğretim ve ortaöğretim düzeyinde toplam 18 milyon 241 bin 881 öğrenci bulunmaktadır. Örgün eğitim kurumlarında görev yapan öğretmen sayısı da 1 milyon 117 bin 686’dir. Öğretmenlerin ne zaman aşı olacağı daha belli olmadığı halde, yaklaşık 20 milyonluk eğitim camiasını oluşturan öğrenci ve öğretmenler ile ailelerini nasıl bir tehlikeye attığınızın farkında mısınız? Eğer değilseniz, farkında olun lütfen. Çünkü bu korona virüsün şakası yoktur, Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre bugüne kadar ülkemizde 2,4 milyon vaka görüldü, yaklaşık 24 bin kişi de hayatını kaybetti. Tablo böyle iken, kimse öğretmen ve öğrencilerin hayatı ile oynayamaz, onların hayatını riske atamaz, çünkü bunun çok büyük vicdani sorumluluğu vardır.

       Buradan Cumhurbaşkanına, Hükümete, Sağlık Bakanına ve Milli Eğitim Bakanına sesleniyorum: 15 Şubat’ta okulları açmadan, öğrenci ve öğretmenlerin hayatını tehlikeye atmamak adına aşı takviminde değişiklik yaparak, bu tarihten önce bütün öğretmenlerin aşı olmasını sağlayın. Bunu yapamıyorsanız da okulları açmayın.”

       CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, AKP iktidarının başından itibaren pandemi sürecini yanlış yönettiğini ve hiçbir zaman için gerçek rakamları kamuoyuna açıklamadığını kaydetti. İktidarın, yasaklama kararlarının alınması ve kaldırılmasını belli bir program dahilinde yapmadığını belirten CHP’li Av. Sevda Erdan Kılıç, okulların açılmasına ilişkin bu son kararın da AKP iktidarının plansız programsız uygulamalarının son örneği olduğunu bildirdi.

“Milyonlarca öğrenciye ders verecek öğretmenler ne zaman aşı olacak?

 Hiçbir öncelikleri olmadığı halde, sadece 4’ü 65 yaşın üzerinde olan AKP MKYK üyelerinin aşı olduğu, Eskişehir AKP Gençlik Kolları eski Başkanının aşı olduğu bir ülkenin Sağlık Bakanı ve Milli Eğitim Bakanı’nın, milyonlarca öğrenciye yüz yüze ders verecek öğretmenlerin ne zaman aşı olacağını bir an önce kamuoyuna açıklaması gerektiğini vurgulayan Av. Sevda Erdan Kılıç, gerekli açıklamanın yapılmaması durumunda, kamuoyunda da tartışılan bir soruyu halk adına sormak durumunda kalacaklarını ifade etti.

      CHP İzmir Milletvekili Av. Kılıç, “Pandemi salgını bitmeden ve öğretmenler de aşılanmadan okulların açılması kararı alınınca, ‘acaba ikinci dönem ücretlerini velilerden tahsil etmek için mi okullar açılıyor?’ sorusunu sormadan edemiyoruz. Sayın Bakanın da bakanlıktan önce özel okul sahibi olduğunu düşündüğümüzde, bu soruyu millet adına soruyoruz. Evet, okullar 15 Şubat’ta eğitim-öğretim için mi yoksa okul ücretini tahsil etmek için mi açılıyor? Biz, her şeye rağmen okulların 15 Şubat’ta eğitim-öğretim için açıldığını düşünmek istiyoruz.” dedi.

Bu haber 450 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kılıç, “Sığacık halka kapatılıp, yabancı turiste açılacak”
Kılıç, “Sığacık halka kapatılıp, yabancı turiste...
Başkan Tugay, “Kültürel mirasımızı korumak en önemli amacımız”
Başkan Tugay, “Kültürel mirasımızı korumak en önemli...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()