ODTÜ Küba Büyükelçisi' ni Ağırladı

Küba Cumhuriyeti Büyükelçisi Luis Alberto Amoros Núñez, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde 'Latin Amerika Tarihinden Kesitler' dersinde Küba hakkında sunum yapmak için öğrencilerle bir araya geldi.

24 Kasım 2018 - 07:05

Küba Cumhuriyeti Büyükelçisi Luis Alberto Amoros Núñez, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) Gözde Somel’in "Latin Amerika Tarihinden Kesitler" dersinde Küba hakkında sunum yapmak için öğrencilerle buluştu.

Küba devriminin tarihini ve öznelliğini anlatan Büyükelçi, tarih boyunca ayaklanmalardan ve gerilla hareketlerinden bahsetti. Devrim öncesi Küba burjuvazisinin ABD’yle olan ilişkilerini ve devrim sonrası ambargo koşullarını anlatan Núñez, Küba’da sosyalizmin yaşamasındaki en önemli etkenin halkın kararlılığı ve devrime bağlılığı olduğunu vurguladı.

Büyükelçi dersin sonunda Küba’nın güncel durumuna dair öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.

ODTÜ, 30 Kasım Cuma günü saat 15.00’te ülkemize BÜYÜK İNSANLIK 60 YAŞINDA: KÜBALILAR DEVRİMİ ANLATIYOR etkinlikleri kapsamında gelecek heyetten Küba Halk Meclisi üyesi Liliam Mendoza Estrada’nın ve Küba Büyükelçisinin katılımıyla gerçekleşecek bir etkinliğe ev sahipliği yapacak.

Bu haber 1643 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Cumhuriyet Meydanı çocukların gösterileriyle renklendi
Cumhuriyet Meydanı çocukların gösterileriyle renklendi
Başkan Tugay CHP'nin 23 Nisan törenine katıldı
Başkan Tugay CHP'nin 23 Nisan törenine katıldı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()