Ödemiş’te köy okulunda şenlik, köy meydanında sağlık taraması, kahvehanede bilgilendirme var

Ödemiş Belediyesi merkez ve kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşların yaşadıkları yerlerde refah, sağlık ve mutluluklarına katkı sunmak amacıyla çalışmalarına devam ediyor.

22 Aralık 2022 - 19:35

 Köy okullarından başlamak üzere her yaştan Ödemişli’ye hitap etmesi hedeflenen çalışmalar çerçevesinde aynı gün içinde sağlık taraması, kadına yönelik şiddet ve uyuşturucuyla mücadele konusunda bilgilendirme toplantıları ve çocuklara yönelik eğlenceli spor etkinliklerini içeren etkinlik dizisinin ilk durağı Gölcük (Zeytinlik) oldu.

 

UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE ÇALIŞMALARINA TAM DESTEK

Ödemiş Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün Gezici Sağlık Ünitesinde Gölcük sakinlerinin şeker ve tansiyon ölçümleri yapıldı.

Uyuşturucuyla mücadele çalışmalarına “Bağımlı olma özgür ol” sloganıyla düzenlediği kampanya ile destek veren Ödemiş Belediyesi, konuyla ilgili farkındalığın yükselmesi için broşür dağıtımı ve bilgilendirme çalışmalarını Gölcük (Zeytinlik) Mahallesi’nde kahvehanelerde sürdürdü.

Ödemiş Belediyesi’nin farklı birimlerinde görevli sosyolog ve psikologların da eşlik ettiği etkinlikler kapsamında Gölcüklü kadınlara yönelik olarak bilgilendirme çalışmaları yapıldı. Toplumsal cinsiyet eşitliği, şiddetle mücadele yolları, 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun ile ilgili bilgilendirme gerçekleştirildi.

 

KARMA SPOR ŞENLİKLERİ ÇOK EĞLENCELİ GEÇTİ

Etkinliklerin en eğlenceli anlarına Zeytinlik Sabahattin Şenocak İlkokulu ve Ortaokulu sahne oldu. Ödemiş Belediyesi Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünce okul bahçesinde karma spor şenlikleri düzenlendi. Çocuklar hem spor yaptı hem de eğlenceli müziklerle moral depoladı. Okçuluk ve dart müsabakalarında renkli anlar yaşandı.

Ödemiş Belediyesi tarafından 7’den 70’e tüm Ödemişlilere hitap edecek şekilde periyodik olarak sürdürülecek etkinlikler dizisinin ikinci durağı 23 Aralık Cuma günü tarihi Birgi Mahallesi olacak.

 

ERİŞ: “BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ”

Ödemiş’in eğitimci Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Ödemiş Belediyesi ailesi olarak temel belediyecilik hizmetlerimizin yanında ‘Önce sağlık’ dediğimiz çalışmalarımızla, özellikle uyuşturucu ve şiddet konusunda hepimizin canını yakan olaylara karşı farkındalığı artırıcı bilgilendirmelerimizle ve çocuklarımızı daha çok sporla buluşturacak etkinliklerimizle yeni bir dönem başlatıyoruz.

Köy okullarımızdan başlayacak şekilde her hafta birkaç mahallemizde birden düzenleyeceğimiz etkinliklerimizde her yaştan hemşehrimize hitap edeceğiz. Bu konuda kurumlarımızla işbirliği içinde olup mahalle muhtarlarımızla yol arkadaşlığı yapacağız. İlk etapta eski beldelerimizden startını verdiğimiz etkinlik dizisi ile şehrimizin dört bir yanında hayata dokunan çalışmalarımızın temposu daha da yükselecek. Başından beri söylediğimiz gibi biz büyük bir aileyiz. Tüm hemşehrilerimizi etkinliklerimize bekliyoruz” dedi.

Bu haber 271 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
MetroPOLL yaptığı 22 anketin ortalamasını paylaştı: Cumhurbaşkanlığı seçiminde Yavaş ve İmamoğlu'nun kazanma ihtimali çok yüksekti
MetroPOLL yaptığı 22 anketin ortalamasını paylaştı:...
Yeşilçam’ın çehresi değişecek
Yeşilçam’ın çehresi değişecek

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()