Nefret Talimatı Karşılığını Buldu

İktidar ve yandaş medya tarafından hedef gösterilen Kılıçdaroğlu, Ankara’da katıldığı asker cenazesinde linç edilmek istendi. CHP Lideri, linç girişiminden bir eve sığınarak kurtuldu. Evin etrafını sararak nefret kusmaya devam eden kalabalık güruhtan ‘yakın evi’ bağırışları duyuldu.

22 Nisan 2019 - 10:14 - Güncelleme: 22 Nisan 2019 - 11:42

Hakkâri’de PKK’liler tarafından öldürülen Yener Kırıkcı için Ankara’nın Çubuk ilçesinde düzenlenen cenaze törenine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu saldırıya uğradı. Tekme, yumruk ve taşlı saldırıya maruz kalan Kılıçdaroğlu, korumalar eşliğinde bir eve sığındı. Evin çevresinde ‘güvenlik önlemleri’ alınırken, etrafında toplanan kalabalık, evi taşlayarak, “Evi yakın” ve “PKK dışarı” şeklinde sloganlar attı. Yaşananlar Madımak Katliamı’nı akıllara getirirken, Kılıçdaroğlu evden Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın eşliğinde zırhlı bir araçla çıktı. Akar, Kılıçdaroğlu’nun kaldığı evi yakmak isteyen kalabalığa: “Değerli arkadaşlarım, mesajlarınızı verdiniz, şimdi sukunetle cenaze evine gidiyoruz” dedi. Öte yandan CHP Genel Merkezin’de konuşan Kılıçdaroğlu, “Kimliği, inancı ne olursa olsun 82 milyonu kucaklayan bir genel başkanım. Onlar sanıyor ki Kılıçdaroğlu biz saldırınca geri adım atacak, bir milim geri adım atmayacağım” açıklamasında bulundu.

Şavşat’tan Ardanuç’a giderken benzer bir saldırıya uğradığını belirten Kılıçdaroğlu açıklamasına şöyle devam etti: 

“Sanıyorlar ki Kemal Kılıçdaroğlu şehit cenazelerine katılmayacak. Katılacağım! O şehitler, 82 milyonun şehidi. Namaz kıldırmadılar. Bu ülkenin vicdanı sormayacak mı? Saldıranlar, asla unutmasınlar, ben Mehmetçik babasıyım. Ben saldırıya uğradım diye asla üzülmedim. Hakkı, hukuku savunan tarihin her döneminde saldırıya uğradılar. Beni üzen şehide yapılan saygısızlıktır. Biz ne olursa olsun, feriştahları da gelse hakkı ve hukuku savunmaya devam edeceğiz. O köyde oturanların hiçbirinin kabahati yoktur, dışarıdan gelenlerin provokasyonudur bu. Hiçbir saldırı bizi yıldıramaz. Bu ülkeye baharı getireceğiz. Söz veriyorum bu ülkenin her karışında bahar olacak. Bu ülkenin insanlarına güveniyorum. Herkesin huzur içinde yaşamasını istiyorum. Her gencin iş sahibi olmasını istiyorum. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Mustafa Kemal Atatürk”

SALDIRGANLARIN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Ankara Valiliği, Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırıyı ‘protesto’ olarak nitelendirdi. 6 saldırganın kimliği belirlendi. Öte yandan saldırganların kimliği tespit edildi. Yumruk atan kişinin Akkuzulu Köyü’nden Osman Sarıgün olduğu öğrenildi. Saldırıdan sonra kaçan Sarıgün, jandarma ve polis ekipleri tarafından aranıyor. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da Kılıçdaroğlu’nu hedef alan saldırı sonrası “Terör ve organize saldırı” soruşturması başlattı.

***

SALDIRI DIŞARIDAN ORGANİZE EDİLDİ

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök demokrasiye sahip çıkma çağrısı yaptı. Gök açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bu son derece organize bir saldırıydı. Yaşanan olaylarla Çubuk halkının hiçbir alakası yok. Zaten yaşamını yitiren askerin ailesi de son derece üzgündü ve bunu bize iletti. Dikkati çekmek istediğim bir nokta var. Bu olay devletin en üst kademesinden insanların gözünün önünde yaşandı. Bu bilgiler ışığında değerlendirmeyi kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Yapılması gereken tek şey soğuk kanlı bir şekilde olayların bu noktaya gelmiş olmasına karşın demokrasiye sahip çıkmaktır.”

CHP Çubuk İlçe yöneticisi Can Kaderoğlu da saldırının dışarıdan organize edildiğini belirtti.

Kaderlioğlu, açıklamasında şunların altını çizdi: “Saldırıya köyden ve bölgeden kimse dahil olmadı. Köy muhtarı ile de görüştüm. Kendisi de olayları dışarıdan gelen bir ekibin organize ettiğini söylüyor. Kılıçdaroğlu’nu yaklaşık 10 kişilik görevli korumalar, 20’den fazla partili grup ve çok az sayıda güvenlik görevlisi korumaya çalıştı. Ciddi bir güvenlik önlemi yoktu.”

***

SOYLU TALİMAT VERMİŞTİ

Saldırı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, Valilere ‘CHP İl Başkanlarını şehit cenazelerinde protokole kabul etmeyin” talimatını akıllara getirdi. Yaşananlara tepki gösteren birçok yurttaş, Soylu’ya istifa et çağrısı yaptı.

Soylu’nun Esenler AKP İlçe Başkanlığını ziyareti sırasında yaptığı açıklamada şu ifadeler yer almıştı: “Valilere müsteşarım üzerinden talimat gönderdim; ‘CHP İl başkanlarını bundan sonra şehit cenazelerinde protokole kabul etmeyin’ diye. Bu kadar basit. Onların gideceği bir adres var. O adresi de göstereceğiz. PKK mensuplarının cenazeleri var. Biz onları çok kısıtlı kaldırtıyoruz. Onlara bir kişilik kontenjan ayıracağız. Sandıkta beraberlerse cenazede de olacaklar.”

***

GENEL MERKEZ’DE TEPKİLER SOYLU’YA

Hüseyin Şimşek

Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırının ardından Genel Merkeze akın eden yurttaşlar, “Başkana kalkan eller kırılsın” “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” “Soylu istifa” sloganları atarken saldırıdan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve MHP lideri Devlet Bahçeli olmak üzere kutuplaştırıcı söylemlerde bulunan siyasiler sorumlu tutuldu.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun Genel Merkez binasına geleceği henüz açıklanmadan önce buraya gelmeye başlayan binlerce yurttaş, İçişleri Bakanı Soylu’nun, “CHP’li il başkanlarını şehit cenazelerinde protokole almayan” sözlerinin saldırı için zemin hazırladığı görüşünde. CHP’ye ve Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırıların Cumhur İttifakı’nın, Millet İttifakı üyelerini “vatan haini” olarak göstermesinden kaynaklandığını ifade eden yurttaşlar, saldırıların devam edebileceği endişesini yaşadıklarını iletti.

Zırhlı araçla Çubuk’tan çıkan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara yolunda geçtiği makam aracı ile Genel Merkez binasına girdi. CHP liderine, Çubuk’ta bir arada oldukları TBMM Başkanvekili Levent Gök, milletvekilleri Murat Emir ve Yıldırım Kaya ile birlikte Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve çok sayıda partili eşlik etti. Genel Merkez binasına büyük bir Türk bayrağı da asılırken buraya Kılıçdaroğlu’nun eşi ve oğlu da geldi.

HALKIN UMUDU SLOGANLARI

Kılıçdaroğlu’nun parti binasına gelmesi ile eski ve yeni çok sayıda milletvekili ve parti yöneticisi de buraya gelerek CHP liderini yalnız bırakmadı. Kılıçdaroğlu’nun Genel Merkez binası önünde yaptığı açıklama mini bir mitinge dönüştü. Yurttaşlar, Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun dileklerini, “Halkın umudu Kılıçdaroğlu” sloganı ile iletti.

İKTİDARIN TEZGÂHI

CHP Genel Merkezi’nde konuştuğumuz 24’üncü Dönem Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, saldırıyı gerçekleştiren grupla İçişleri Bakanı Soylu’nun bağlantısının bulunabileceğine dikkati çekti. Aygün, “Aylar önce Soylu, ‘CHP’lileri şehit cenazelerinden kovun’ demişti. Çubuklu halk, saldırıyı yapanların üç otobüs ile şehir dışından geldiğini söyledi. Çok açık ki siyasi iktidarın tezgahladığı bir provokasyon ile karşı karşıyayız” dedi.

***

ÖDP: FAŞİZME KARŞI OMUZ OMUZA

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Kılıçdaroğlu’na yönelik linç girişimini kınadı. ÖDP, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan bu örgütlü faşist saldırıyı şiddetle kınıyor, dayanışma duyguları ile kendisine ve CHP’ye geçmiş olsun diliyoruz. Faşizme karşı omuz omuza!

Kaynak: birgün.net
Bu haber 916 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()