Nebati Saray'a 'müjde' vermiş: Dolar 5-6 lira birden düşecek

Nureddin Nebati'nin Gelir Endeksli Senet (GES) sistemiyle doların 5-6 lira birden düşeceğini söylediği öne sürüldü.

22 Haziran 2022 - 13:35

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin Gelir Endeksli Senet (GES) sistemiyle ilgili Saray'a dikkat çeken bir mesaj ilettiği öne sürüldü.

Cumhuriyet yazarı Mustafa Balbay, bugün konuya ilişkin yazısında Nebati'nin "GES’le dolar 5-6 lira birden düşecek" dediğini iddia etti.

Yazıdan bir bölüm şöyle:

"Başkentte seçim borsası 9 Haziran’a dek “Sonbaharda sandık” üzerineydi. Bunun nedeni de 9 Haziran’da açıklanan Gelir Endeksli Senet (GES) sisteminin büyük bir karşılığının olacağı beklentisi idi.

Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin Saray’a verdiği müjde şuydu:

-Efendim GES’le kur korumalı mevduat (KKM) sisteminden daha büyük bir çıkış yakalayacağız. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Devlet Malzeme Ofisi (DMO), Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) gibi köklü kuruluşlarımıza endeksli olacak GES’le dolar 5-6 lira birden düşecek. İklim değişecek. Bize güven artacak. Devamında benzer yöntemlerle sonbahara son derece olumlu bir havada gireceğiz!

***

Nebati bunları Saray’a söylerken elbette yanında değildik. O çevrede haber kaynaklarımız da yok. Ancak bize kadar ulaşan bilgiler bu yönde. 

Nebati bu kadar emin konuşunca “bir kez daha söyle” demişler, “gerçekten dolar 5-6 lira düşer mi?”

Öyle anlaşıyor ki Nebati hem ağzını açmış hem gözlerini...

Gelinen nokta ortada: dolar 9 Haziran’da 17.21 idi, dün 17.35!

GES’te talep toplama bugün sona erecek ama Nebati’nin umudu sona ermiyor. GES’e ilginin son derece yüksek olduğunu söylüyor ama rakam vermiyor."

Bu haber 294 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki: Mikrofonu atıp giderim
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki:...
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi Bornova'ya gösterecek olan bizleriz’’
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()