Mumcu: Kent Konseyleri Tarafsız Olmalı

31 Kent Konseyini bünyesinde barındıran Ege Kent Konseyleri Birliği Ortaca’da aldığı kararlar doğrultusunda yapılacak olan yerel seçimler öncesi özellikle Ege Bölgesinde belirlenecek Başkan adaylarında olmasını bekledikleri temel kriterlere de sonuç bildirgesinde yer verdi.

17 Ekim 2018 - 14:40 - Güncelleme: 17 Ekim 2018 - 20:26

Yerel yönetimlere talip olan adayların  katılımcı demokrasiye inanan, çevreye ve doğaya duyarlı, insan haklarını her şeyin üstünde tutan, hayvan haklarını benimseyen, yerel tarihi önemseyen, kalkınmanın yerelden gerçekleşeceğine inanan, kent konseylerinin bilincinde olmasının önemine vurgu yapan Ege Kent Konseyleri Yürütme Kurulu bütün partilerden de bu kriterlerle ilgili duyarlı davranmalarını istedi.

 

Toplantıda alınan kararlar ile ilgili bir açıklama yapan Ege Kent Konseyleri Birliği Dönem Sözcüsü ve Konak Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcu kent konseyleri olarak bütün partilere ve bütün adaylara eşit mesafede olduklarını vurgularken seçilecek adayların kent yönetimlerinde kentlileri de yönetim süreçlerine dahil eden projeleri ön planda tutmalarını temenni ettiklerini de sözlerine ekledi. Mumcu şöyle devam etti: “Kent konseylerinin herhangi bir partinin, adayın ya da belediye başkanının arka bahçesi olması yerel yönetimlerin toplumla bütünleşmesi önünde ciddi engeller oluşturur. Kent konseyleri misyonları gereği, ilkeleri doğrultusunda hareket eden bütün adayların, hangi partiden olduğuna bakmaksızın, görev almalarını ister. O yüzden herhangi bir isimle siyaset yapmanın yerinin kent konseyleri olmadığı düşünüyoruz. Bizim için önemli olan sonuç bildirgemizde de bahsettiğimiz temel kriterlerdir. Bu nitelikleri taşıyan yerel yöneticiler, kentlerin çağdaşlaşması yönünde ciddi mesafe alınmasının önünü açacaktır.

Bu haber 1604 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kati Piri'nin 'Kavala-Demirtaş yaptırımı' önergesi kabul edildi, Fidan Hollanda'ya gidiyor
Kati Piri'nin 'Kavala-Demirtaş yaptırımı' önergesi kabul edildi,...
Bolululardan Tanju Özcan’a tepki: ‘Gölcük’ü Uzungöl’e çevirmeyin’
Bolululardan Tanju Özcan’a tepki: ‘Gölcük’ü Uzungöl’e...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()