Mülteci ve Türkiye'li Kadınlar Üretim Atölyelerinde Buluşuyor

Mülteci ve Türkiyeli kadınlar, Konak Mülteci Derneği’nde düzenlenen kapı süsü ve amigurumi atölyelerinde bir araya geldi. İzmir’in Basmane bölgesinde yaşayan kadınlar, “Üretmesini Öğreniyoruz, Birlikte Üretiyoruz” sloganıyla iki gün süren atölye çalışmalarına katıldılar.

13 Şubat 2019 - 13:48

Toplum Gönüllüleri (TOG) ve Pegasus’un ortaklığındaki “Yarınlara Uçuyoruz Projesi” kapsamında, 9-10 Şubat’ta yürütülen yaratıcı atölye çalışmalarında üretilen rengarenk kapı süsleri ve amigurumi hediyelik eşyalarından kadınların gelir elde etmesi amaçlanıyor. İnciler ve rengarenk çiçeklerden hazırlanan kapı süsleri, işyerleri ve evlerin kapılarını süslüyor. Japon tığ tekniği olan her biri özgün tasarıma sahip ve bebek ve çocuk sağlığı açısından en uygun malzemelerden iplik ve sünger dolgu ile üretilen amigurumi oyuncak bebeklerine ilgi son yıllarda ülkemizde de dünyada olduğu gibi giderek artıyor.    

Türkiyeli ve mülteci kadınların ortak üretim faaliyetleri ile ekonomik ve sosyal alanda dayanışmasının, nefret söylemi ve suçlarının giderek artmakta olduğu son zamanlarda barışı güçlendirmesi hedefleniyor. Projeye katkı sunan Gönüllü Gençlik Grubu bu hedefi vurgulamak için çalışmaya “Barış Köpüğü” adını veriyor.       

Proje kapsamında geçtiğimiz günlerde tamamlanan buzdolabı süsü ve nikah şekeri üretimi ile dört ayrı alanda üretim becerisi gelişen kadınlar, üretim faaliyetlerine Konak Mülteci Derneği’nin Basmane’deki merkezinde devam edecek. Üretilen  hediyelik eşyaların, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri boyunca İzmir Fuar'ında sergilenmesi için de hazırlıklar başladı. 

 

Bu haber 1271 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Çiğ süt fiyatlarına zam
Çiğ süt fiyatlarına zam
Konak Belediye Meclisi yeni dönemin ilk toplantısını gerçekleştirdi
Konak Belediye Meclisi yeni dönemin ilk toplantısını...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()