Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümüne ilişkin eski emniyet amirine iki yıl hapis cezası

Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) kurucu lideri Muhsin Yazıcıoğlu ve beş kişinin hayatını kaybettiği olayın duruşmasında eski emniyet amiri Dursun Özmen, "görevi kötüye kullanma’ suçundan iki yıl hapis cezası ile cezalandırıldı.

26 Ocak 2021 - 01:06

Yazıcıoğlu, 25 Mart 2009’da Kahramanmaraş’ta seçim çalışmasından dönerken helikopterinin düşmesi sonucu beş kişiyle birlikte yaşamını yitirmişti. İlk günden beri helikopterin kazayla değil, sabotaj sonucu düştüğü de öne sürülüyor.

‘FETÖ‘ üyeliği suçundan hükümlü tutuklu sanık Özmen, helikopterin düştüğü gün Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde görevliydi. Tanık ifadelerine göre Özmen, helikopterin düşmesi sonrası “Muhsin Yazıcıoğlu’nun bacağı kırık, ambulansla hastaneye götürülüyor” diye bilgi notu hazırlatmıştı. Savcı, ‘zamanla yarışılan bir konuda asılsız ve gerçek dışı bir bilgi notuyla arama kurtarma çalışmalarının sekteye uğratılmasına ve kişilerin mağduriyetine neden olması sebebiyle’ sanığın üst sınırdan cezalandırılarak iki yıla kadar hapsini talep etmişti.

‘FETÖ‘ üyeliği suçundan hükümlü tutuklu sanık Özmen, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi üzerinden şunları söyledi: “Ben bir günah keçisi seçildim ama benim üzerimden failler ya da tetikçilere ulaşılacaksa bana ceza verin. Masum olduğuma vicdanen inanıyorum. Benim arama kurtarmayı sekteye uğratmam, yanlış yönlendirmem yoktur. Herhangi bir suç işlemedim. Kastım da yoktur, beraatimi talep ederim. Aksi kanaatteyseniz lehime olan tüm hükümlerin uygulanmasını ve hükmün geriye bırakılmasını talep ederim. Vicdanınıza göre karar vermenizi bekliyorum.”

Cezada indirim yapılmasına yer olmadığına hükmeden mahkeme, verilen hapis cezasının sanığın ‘yargılama sürecinde pişmanlık göstermemesi, kişilik özellikleri, tutum ve davranışları göz önünden bulundurularak  ertelenmesine de yer olmadığına’ karar verdi.

Bu haber 442 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TikTok yasağı Cumhuriyetçileri ikna etti: ABD'de Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a yardım paketine onay
TikTok yasağı Cumhuriyetçileri ikna etti: ABD'de Ukrayna, İsrail...
İYİ Parti'den istifa eden İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu CHP'ye katıldı
İYİ Parti'den istifa eden İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()