Moody's: "Türk Bankaları Için Görünüm Negatif Olmaya Devam Ediyor"

Moody's, "Olağan dışı politika tedbirlerinin uygulanması riski arttı" şeklinde açıkladı.

02 Temmuz 2019 - 09:25

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin bankacılık sistemi için görünümün fonlama kırılganlıkları ve faaliyet şartları nedeniyle negatif olmaya devam ettiğini bildirdi.

Moody's bankacılık sistemi için görünümün negatif olarak devam etmesinin, bankaların fonlama kırılganlıkları ve zorlu faaliyet şartlarının gelecek 12-18 ayda bankaların finansal güçleri, sağlamlıkları üzerinde aşağı yönlü baskı oluşacağını yansıttığını vurguladı.

Türkiye'nin zayıflayan ekonomisinin yol açtığı yüksek kredi zarar karşılıkları ve yavaşlayan kredi büyümesi nedeniyle bankaların karlılıklarının kötüleşmesini bekleyen Moody's, "Bir gerilim senaryosunda mevduat sahiplerinin dövize erişimlerini sınırlanması gibi olağan dışı politika tedbirlerinin uygulanması riski arttı" ifadelerini kullandı.

Moody's, bazı büyük şirketlerdeki finansal zorluklar, inşaat ve enerji sektörlerindeki cari resesyonist ortamın getirdiği problemlerin bankaların varlık kalitelerinde kötüleşmeye yol açacağını da öngördü.

Kaynak: t24.com.tr
Bu haber 617 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
MetroPOLL yaptığı 22 anketin ortalamasını paylaştı: Cumhurbaşkanlığı seçiminde Yavaş ve İmamoğlu'nun kazanma ihtimali çok yüksekti
MetroPOLL yaptığı 22 anketin ortalamasını paylaştı:...
Yeşilçam’ın çehresi değişecek
Yeşilçam’ın çehresi değişecek

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()